Mladen Bogdanović, direktor firme "Valir" d.o.o. koja je vlasnik pošiljke koja se nalazila u ukrajinskom avionu koji je sinoć pao u Grčkoj kod mesta Kavala, u ekskluzivnoj izjavi za Nova.rs otkriva šta se tačno nalazilo u avionu koji je poleteo iz Srbije, a srušio se u Grčkoj.

Pročitajte još:

„U pitanju su školske mine čiji izvoz je dogovoren i ugovor potpisan 2021. godine sa Ministarstvom odbrane Bangladeša. U pitanju su školske mine na kojima je trebalo da se obučavaju pripadnici bangladeške vojske“, rekao je Mladen Bogdanović, direktor preduzeća „Valir“ d.o.o.

Po njegovim rečima prevoz tereta i kompaniju čiji se avion srušio, angažovao je kupac.

„Naša obaveza je bila samo da pošiljku dovezemo do aerodroma u Nišu, odakle je poleteo avion koji se srušio u Grčkoj. Mi nemamo nikakvu odgovornost za ovu tragediju koja se dogodila, osim moralne, ali moram da kažem da nam je žao zbog toga što se dogodilo i da nam je žao što su stradali ljudi koji su prevozili našu pošiljku“, izjavio je direktor firme „Valir“ Mladen Bogdanović za Nova.rs

Bogdanović je rekao da, koliko je upoznat, letelica je trebalo da ode do Jordana, a potom da bude organizovan prevoz tereta do odredišta u Bangladešu, što je komplikovano jer je u pitanju interkontinentalni let.

Ukrajinski avion Antonov AN-12, poleteo je sinoć sa aerodroma u Nišu prema glavnom gradu Jordana Amanu, ali se srušio u Grčkoj kod mesta Kavala i tada su poginuli svi članovi posade koji su se nalazili u letelici.

Tim povodom oglasio se i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je rekao da je avion prevozio  oružje za Bangladeš. Avion je prenosio 11,5 tona oružja.

Sve događaje u vezi s padom aviona u Grčkoj pratite u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Tragovi eksplozije u fabrici raketa u Leštanima kraj Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare