Vatrogasci Saša Lalić i Andrija Trifunović Foto: MUP

Andrija Trifunović i Saša Lalić, pripadnici Vatrogasno-spasilačke čete Zaječar, odlukom Gradskog veća grada Zaječara biće nagrađeni sa po 100 hiljada dinara, za herojski podvig koji su izveli sinoć, kada su spasili život trogodišnjem dečaku koji je upao u šaht pun vode, dubine oko četiri metara.

Kako je najavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, on je hrabre vatrogasce predložio za najvišu nagradu grada za hrabrost koja se uručuje povodom Dana grada 6.oktobra.

Lalić i Trifunović su sinoć u ulici Generala Gambete, kada sus e vraćali s aposla primetili grupu ljudi a onda i videli maloletnog dečaka koji je upao u nezaštićen šaht.

Kako je saopštio MUP Srbije, brzom reakcijom, jedan od vatrogasaca se sajlom za vuču vozila spustio u šaht , uhvatio dete za noge i izvukao ga napolju.

Pročitajte još:

„Dečak nije davao znake života, a nakon što su ga Trifunović i Lalić reanimirali, došao je svesti, nakon čega je prevezen u Zdravstveni centar Zaječar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost vatrogascima Trifunoviću i Laliću povodom spasavanja trogodišnjeg dečaka, istakavši da su učinili podvig vredan svakog divljenja.Ministar policije nagradiće hrabre vatrogasce koji su spasili život trogodišnjaku“, saopštio je MUP.

Danas u 14 sati biće organizovan prijem za hrabre vatrogasce u Gradskoj upravi.

BONUS VIDEO: Na teritoriji Vranja i Novog Sada uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare