Foto:Društvene mreže

Damjan O., optuženi koji je avgusta ove godine pretukao K. M. u sremskomitrovačkoj bolnici i ispred bolnice, osuđen je danas na dve godine zatvora u Osnovnom sudu u tom mestu.

Protiv Damjana O. koji je u avgustu napao svoju bivšu nevenčanu suprugu K.M., u razmaku od godinu donete su dve presude zbog nasilja u porodici.

Pročitajte još:

Prva presuda od aprila 2022. godine, kada je Damjan O. bio uslovno osuđen, preinačena je u dve godine zatvora. On ju je 21. avgusta napao svoju bivšu nevenčanu suprugu.

Damjan je svoju nevenčanu suprugu pre napada maltretirao putem telefona i pretio da će, ukoliko je vidi sa momkom, ubiti nju, pa sebe, da će doći kod nje kući, dok je 21. avgusta u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, presreo bivšu nevenčanu ženu i na stepenicama joj zadao udarac otvorenom šakom u predelu potiljka, pa kada je ona počela da beži, biciklom krenuo za njom, sustigao je ispred Doma zdravla, uhvatio je za kosu i par puta udario glavom o zid, potom je naslonio na zid uhvatio jednom rukom za glavu, dok je drugom rukom držao za kosu i ujeo u predelu levog obraza, usled čega j oštetena zadobila telesne povrede.

Ženu je tada spasio hrabri prolaznik.

Presudom Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici od 10. oktobra Damjan O. iz Sremske Mitrovice osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dve godine zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici. Tokom suđenja Damjan O., se izjasnio kao kriv, pritvor mu je produžen do služenja kazne.

Damjan O., je u pritvoru od 23. avgusta, a danas je doneta pravosnažna presuda, na koju se neće se žaliti. Branilac je odustao i na pravo na žalbu na produženje pritvora.

„Kada su ovakva krivična dela u pitanju, nasilje u porodici, to je ozbiljna tema i važno je da se takvi slučajevi ozbiljno tretiraju u skladu sa zakonom“, rekla je nakon presude sudija ovog suda.

“Broj krivičnih dela se stalno povećava, nasilje u porodici, ne samo po broju nego i po obliku, psihičkom i fizičkom, ovo je jedan od dobrih načina da se izveštava o tome, da onaj ko namerava da to uradi da zna da će biti kažnjen po brzom postupku”, rekla je sudija novinarima nakon izricanja presude, prenosi Ozon Media.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar