Dva službenika katastra uhapšena zbog mita

Hronika 10. mar. 202114:26
Podeli:
Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inspektori Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj u vezi sa izdavanjem katastarske dokumentacije za područje KiM, saopštio je MUP.

Uhapšeni su N. G. (58), zaposlen u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, zbog sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, i S. M. (57), nekadašnji zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, koji se tereti da je izvršio ista krivična dela u pomaganju.

Sumnja se da je N. G., na zahtev fizičkih lica izdavao prepise listova nepokretnosti pri čemu je za navedene radnje naplatio administrativne takse u većem iznosu od propisanog i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.

Takođe, osumnjičeni N. G. je, kao službeno lice, zahtevao i primio novac kako bi izdao dokumente sa koordinatama graničnih tačaka za više parcela, iako takvu službenu radnju nije smeo da izvrši, u čemu mu je pomogao osumnjičeni S. M. koji je za to, takođe, primio novac.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar