Foto: MUP Srbije, Printscreen

Telo nepoznate osobe izvučeno je juče iz Dunava kod Kostolca, a leš je poslat na odbukciju kako bi se utvrdio identitet i uzrok smrti. Odmah nakon pronalaska tela u medijima je počelo da se spekuliše da je reč o Mateju Perišu (27), a portal Nova.rs izdvaja dva ključna razloga zbog kojih je nemoguće da je reč o nestalom Splićaninu.

Kako je saopšteno, telo je bilo u podmukloj fazi raspadanja, te se shodno tome pretpostavlja da je minimum šest meseci bilo u vodi. Sa druge strane, Periš je nestao pre nešto više od dva meseca, tačnije u noći između 30. i 31. decembra.

Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Sa druge strane, na telu koje je tokom jučerašnjeg dana izvučeno iz vode pronađena je crna patika. Naime, pomenuta ne odgovara opisu obuće koje je kobne večeri nosio nestali Splićanin.

Matejevi prijatelji koji su kobne večeri, kada je on nestao, bili sa njim u provodu, do detalja su objasnili šta je mladić imao obučeno na sebi.

Takođe, Matejev otac Nenad Periš tokom jučerašnjeg dana je izjavio da ga policija nije kontaktirala.

„Nemam informaciju iz policije. Čekam da mi se jave. Ne želim da se bavim spekulacijama. Zanima me samo istina kada je u pitanju moj sin Matej“, rekao je Nenad za Telegraf.

Odlazak iz kluba pod velom misterije

Podsetimo, za nestalim Splićaninom se traga dva meseca, nakon što je poslednji put viđen u uoči Nove godine u klubu „Gotik“. Mladić je sa društvom došao u Beograd, kako bi se proveo.

Pročitajte još:

U potragu za Matejem uključene su snage hrvatske policije, koja intenzivno sarađuje sa srpskom, a fokus istrage je na pretraživanju reke Save. Tokom potraga korišćeni su i sonari, međutim, ništa nije dalo rezultata.

Mladićevo kretanje kobne večeri rekonstruisano je zahvaljujući kamerama u Beton hali, a Matej je poslednji put usnimljen kako se spušta niz stepenice koje vode ka Savi.

Ono što je i dalje ostalo pod znakom pitanja jesu razlozi zbog kojih je mladić kobne večeri napustio klub „Gotik“. Kamere „Gotika“ nisu radile u noći između 30. i 31. decembra, te je ovo pitanje ostalo bez odgovora.

BONUS video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar