Foto:Nova.rs

Stanari zgrade u Ulici vojvode Stepe 278 -280 na Voždovcu ostali su šokirani kada su jutros pred ulazom zatekli drvo lipe koje se, najverovatnije pod teretom snega, iščupalo iz korena i palo pravo na dečje igralište, koje se nalazi u parku ispred ove stambene lamele.

Stablo koje je visoko oko 10 metara palo je najverovatnije tokom noći, pa srećom niko nije povređen. Stanari su uplašeni jer je ova lipa samo jedna u nizu koja se nalazi u parku u kom se svaki dan igraju deca.

„Drvo je očigledno kompletno trulo, što se vidi po korenu. Sreća da je palo tokom noći kada u parku nije bilo nikog. Svakog dana ovuda prolazi mnogo stanara, a i deca se okupljaju na igralištu. Stabla su zaseđena kad je sazidana zgrada, što je bilo pre pola veka, i sad smo svi u strahu da ne padne još neko stablo“, ispričala je za portal Nova.rs jedna stanarka.

Ona napominje da je park u kome je palo drvo nedavno sređivan, da su stara stabla potkresana, ali da očigledno nisu dovoljno ispitana.

Pročitajte još:

„Gotovo svake godine nadležni iz „Zelenila“ skraćuju grane kako ne bi grebale fasadu zgrade, a posle ovoga je očigledno neophodno da se proveri da li je drveće izbnutra trulo kako još neko stablo ne bi palo u sred dana i izazvalo tragediju“, kaže naša sagovornica.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare