Foto:Screenshot/Twitter/@mossos

Policija u Španiji uhapsila je devetočlanu kriminalnu grupu iz Srbije, među čijim članovima je bila i jedna žena, zbog sumnje da su članovi bande koja je na auto-putu u Kataloniji pljačkala turiste na autoput, prenose tamošnji mediji.

Kako navodi portal Katalunpres, osumnjičeni su uložili više od 8.000 evra za iznajmljivanje automobila kojima su presretali turiste na autoputu.

Reč o državljanima sa srpskim i kosovskim ispravama, a uhapšeni su stari između 35 i 45 godina. Na teret im se stavlja da su u proteklih devet meseci izveli najmanje 30 pljački.

 

Osumnjičeni su uvek koristili isti „modus operandi“. Jedna žena bi stajala u zaustavnoj traci auto-puta i molila za pomoć. Čim bi neko stao da pomogne, iz automobila pored kog je stajala izlazili bi pomagači i krali iz drugog automobila stvari i dragocenosti.

Taj portal navodi i da bi u nekim slučajevima žrtvama su bušili gume, pa ih pratili sve dok vozač ne bi zaustavio vozilo.

Inače, kako prenose španski mediji, privedeni imaju stotine policijskih kazni i već su delovali 2012. godine, kada ih policija uhapsila u nekoliko spektakularnih akcija.

Foto:Screenshot/Twitter/@mossos

Španska policija zasad ih sumnjiči da su ukrali više od 40.000 evra u gotovini i 38.000 evra u nakitu, firmiranim torbama ili elektronskim uređajima. Počinili su više od 30 krivičnih dela u proteklih devet meseci.

Uhapšeni su kao navodni počinioci ukupno 25 krivičnih dela unutrašnje krađe vozila, 2 krivična dela protiv bezbednosti saobraćaja, 2 krivična dela otpora i neposlušnosti, 1 krivičnog dela krađe sa nasiljem i zastrašivanjem, 1 krivičnog dela falsifikovanja, 1 krivično delo prisvajanja vozila, 1 krivično delo prevara, pored toga što pripada kriminalnoj grupi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar