Prijatelji Milice Milićević. Milica Milićević, poginula u saobraćajnoj nesreći
Milica Milićević Foto: N1

Novosađanka Milica Milićević poslednja je u nizu žrtava u saobraćajnim nesrećama. Vozaču koji je vozio u alkoholisanom stanju i posle udesa pobegao sa lica mesta, određen je pritvor od 30 dana, a protiv njega je podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Dvadesetosmogodišnja Milica Milićević bila je najbolja studentkinja produkcije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a njena porodica, kolege i prijatelji pozvali su ekipu N1 kako bi zabeležena ostala još jedna tragična priča o životu izgubljenom zbog bahate vožnje.

Osmi avgust, nešto posle ponoći, nadomak Beogradskog keja, 29-ogodišnji muškarac za volanom „rendž rovera“, u alkoholisanom stanju naleteo je na dvoje mladih na mopedu – i pobegao sa lica mesta. Na asfaltu je ostavio povređenog 23-godišnjeg mladića i 28-godišnju devojku, koja je ubrzo podlegla povredama. Milica Milićević, najbolja studentkinja produkcije na novosadskoj Akedemiji umetnosti. Kada ih pitamo za Milicu, njene kolege i prijatelji teško zadržavaju suze. Još im je, pričaju, teško da poveruju šta se desilo.

Prijatelji Milice Milićević. Milica Milićević, poginula u saobraćajnoj nesreći
Foto: N1

„Sada kada sam prvi put ustala, imala sam potrebu da nazovem Milicu da joj kažem šta je bilo, da me ona teši. I prethodnih dana, pre svega ovoga što se desilo, bile smo svaki dan na vezi i zajedno smo pile kafu na video-kolu, i ne želim kao kliše da zvuči, svi uvek kažu ‘bio je najbolji čovek’, ja stvarno nikada nisam upoznala nikoga sličnog Milici“, kazala je Klea Govedarica.

„Milica je bila anđeo, Milica je bila jedan veliki čovek, jedan čist čovek, jedan takav ogroman borac, kod nema stajanja, nema suza, koliko god da sam ja padao pored nje i koliko god da je nešto bilo loše, ona je uvek bila ‘dobro prijatelju idemo dalje, nema sada padanja’“, dodaje Stevan Lukić.

Prijatelji Milice Milićević. Milica Milićević, poginula u saobraćajnoj nesreći
Foto: N1

„Mica je bila uvek vedra, uvek nasmejana, ja sam uvek bila ta koja je uvek bila sklona depresivnim stanjima. Ona je uvek znala kako mene da podigne, i ne samo mene, nego sve ljude oko sebe i to je zapravo njen najveći kvalitet i kao osobe i kao budućeg producenta, ona je zaista bila rođena za taj posao“, kaže Nikolina Vujević.

BIla je, pričaju nam, „zmaj“ u svom poslu i na akademiji nije bilo onog ko je mogao da je nadmaši.

„Ona je dobijala poslovne stvari na ovoj akademiji koje niko nije mogao da dobija, jako sam bio ponosan na nju zbog toga“, navodi Stevan Lukić.

Prijatelji Milice Milićević. Milica Milićević, poginula u saobraćajnoj nesreći
Foto: N1

„Ona je čak imala i svoj projekat na kom je bila i reditelj i scenarista i producent i sve je sama izorganizovala, glumci su je obožavali, od reditelja do kafe kuvarice. Išla je i kuvala kafu ljudima, sve je mogla da radi, ništa joj nije bilo teško“, priča Nikolina Vujević.

Za mesec dana Milica Milićević trebalo je da otputuje u Rim, gde je dobila šansu da radi na velikom projektu – na filmu u italijansko-američkoj produkciji.

Prijatelji Milice Milićević. Milica Milićević, poginula u saobraćajnoj nesreći
Foto: N1

„To je bila njena velika želja, jedan san, ceo život uči italijanski, sanjala je o toj prilici i zaslužila je, dobila je. Šalile smo se uvek, eto Mica konačno na vespi u Italiji“, kazala je Lana Milešević za N1.

Priča koja je obećavala srećan i uspešan nastavak, završila se tragično – Milica Milićević život je izgubila kao još jedna u nizu žrtava bahate vožnje. Priču o MIlici, obećavaju, nastaviće da pričaju oni koji su je znali i voleli.

Bonus video: Srpski helikopteri u akciji gašenja požara na Eviji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar