upucan muškarac
Ilustracija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Mladić S. D. (26) uboden je prekjuče oko 20 sati u levu natkolenicu i stomak, nakon tuče u kafiću u Tozinom sokaku broj 4b na Novom naselju u Novom Sadu.

Napadač D. R. (25) brzom intervencijom policije uhapšen je svega 100 metara od mesta incidenta u Ulici Vladike Ćirića i on je od ranije dobro poznat policiji.

Ranjeni mladić prebačen je Urgentni centar gde zbrinut i odmah operisan.

Kako Blic nezvanično saznaje, veselje momaka iz jednog društva u nekom momentu je preraslo u svađu, a ubrzo i u fizički obračun.

„U tuči nekoliko mlađih osoba, kada je jedan muškarac izboden, napadač i žrtva bili su u istom društvu. Taj dan proveli su zajedno sa drugarima i konzumirali alkohol. Verovatno je preterivanje u piću jedan od razloga za tuču i ubadanje nožem. D. P. je odranije poznat policiji, imao je dve krivične prijave još kao maloletnik“, kazao je izvor blizak istrazi.

D. R. je pokušao da pobegne sa lica mesta, ali je intervencijom policije ubrzo uhapšen. Pronađen je i nož kojim je, kako se sumnja, povredio mladića.

Badnje veče za stanovnike Novog naselja pretvorilo se tako u pravu dramu. Ovaj kafić nalazi se nedaleko od crkve, gde se tu noć palio badnjak. Kako je nesrećnom mladiću nožem presečena arterija na nozi, samo je prisebnost prolaznika, koji su mu odmah pritekli u pomoć i policije koja je došla pre Hitne pomoći, najverovatnije spasila život.

„Čula sam samo neku buku i videla momka kako leži u lokvi krvi. Noga mu je jako krvarila. Policija je već bila tu, vezivali su mu nogu iz koje je liptila krv. Pomogli su mu ljudi koji su se našli slučajno na tom mestu, verovatno su išli pred crkvu. Dobro je da nije iskrvario. Priča se da su momci bili pijani, što ne čudi, jer se kod nas paljenje badnjaka pretvorilo u takmičenje ko će više da baci petardi i popije piva“, rekla je prodavačica iz obližnjeg marketa.

Prema rečima portparola Hitne pomoći dr Zorana Krulja, njihova ekipa je intervenisala na poziv policije, a muškarac je zbrinut na licu mesta i prevezen na Odeljenje reanimacije.

„U Urgentni centar primljen je pacijent S. M. sa ubodnim ranama u predelu trbuha i leve natkolenice. Nakon stabilizacije vitalnih funkcija i dijagnostike, hitno je operisan“, kazali su iz Kliničkog centra Vojvodine.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram