Viši sud u Nišu Foto:Shutterstock/WR7

Suđenje Filipu Petroviću (31) okrivljenom da je 13. avgusta prošle godine u noćnom klubu u ulici 7. jula u Nišu ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog druga Milana Cvetkovića odloženo je danas u Višem sudu u Nišu zbog bolesti predsednice Sudskog veća i biće nastavljeno 18. decembra.

Suđenje će biti nastavljeno sasalušanjem svedoka tragičnog događaja.

Pročitajte još:

Marko Vučić, jedan od svedoka nemilog događaja na prethodnom ročištu je posvedočio da je ubistvu prethodila tuča

On je kazao da je kobne večeri bio ispred noćnog kluba kada je jedna devojka izašla i rekla da se nešto događa u toaletu.

„Bio sam tamo kao gost, ali sam sišao odmah dole jer sam prijatelj sa vlasnikom lokala i pomažem mu da ne dolazi do problema, zato što sam po profesiji radnik obezbeđenja. Zatekao sam Filipa na vratima ženskog toaleta. Virio je kroz vrata, pokušavao je da izađe. Imao je krvavo lice, a kada smo ga Đorđe Arsić i ja pitali šta se dogodilo rekao je da su ga neka tri momka tukla. Kazao sam mu da izađemo gore u noćni klub, mislio sam da izađe napolje da bi mu dali maramice da se obriše. Pošao je uz stepenice smiren, bez noža u rukama“, govorio je Vučić.

Dodao je da je video da Filip ima nož kada je zamahnuo da njime ubode Milana.

„Izvukao je nož negde iz prednjeg dela tela i zamahnuo prema Milanu. Nakon što je ubo u stomak, nastavio je da vitla nožem tako da nisam mogao da ga zaustavim. Zamahuo je nožem i ubo Stefana u grudi. Tada je u lokal je uleteo Aleksandar Aritonović, zgrabio ga obema rukama oko ruku i grudi i izneo iz lokala. Tamo ispred ga je odgurnuo prema centru grada“, kazao je Vučić.

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Okrivljeni Filip Petrović je na jednom prethodnih ročišta izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga ubije, dok su Andrija i Milan potvrdili da su „nekoliko puta“ udarili Filipa uz objašnje da su to učinili jer im je upućivao ružne reči i psovao „majku seljačku“.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti, dok su Andrija i Milan optuženi za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Ubijeni Stefanović radio je kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog radnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar