Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Niš uspešno su završili akciju spasavanja starijeg čoveka čiji je nestanak bio prijavljen sinoć oko 22 časa, a koga su izvukli iz Toponičke reke, koja se nalazi u podnožju Suve planine.

Iz  GSS-a su za Nova.rs objasnili da je nestanak starijeg čoveka bio prijavljen oko 22 časa, te da su spasioci uspeli da ga pronađu. Akcija je, prema njihovim rečima, završena brzo.

PROČITAJTE JOŠ

„Znamo da je 56. godište. Upao je u reku. Ona u nekim normalnim okolnostima nije toliko strašna, ali sada jeste bila. Upao je u nekom trenutku, reka ga je nosila, a onda je uspeo da izađe na neki mali deo koji je bio iznad površine vode i nije mogao odatle da se pomeri. Sa svojima se poslednji put čuo u 19 časova, rekli su da je uznemiren i dali su nam lokaciju na kojoj ga možemo tražiti. Realitvno smo ga brzo našli – to ume mnogo duže da traje“, navode iz GSS-a za Nova.rs.

„Predali smo ga hitnoj pomoći, bio je u svesnom stanju, pomalo nahlađen, jer je bio mokar, bilo je hladno.. ali bio je svestan“, zaključili su oni.

Okolnosti pod kojima je čovek dospeo u reku nisu poznate.

Snimak spasavanja možete pogledati u nastavku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare