Foto: Printscreen/YouTube/INSAJDERI TV

Tri osobe su povređene vatrenim oružjem tokom novogodišnje proslave na Kosovu i Metohiji. Među ranjenima je i devojčica (15), dok se navodi da je reč o povredama od zalutalog metka. Svi povređeni zbrinuti su Urgentnom centru. Pored toga, zabeležene su i povrede od vatrometa, gde je najteže povređena osmogodišnja devojčica kojoj su amputirani prsti.

Nadležni lekar Urgentne klinike Ejup Govori detaljno je objasnio slučajeve prostrelnih rana koje su primljene u ovu kliniku, prenosi prištinski Reporteri.

„Tokom noći imali smo tri slučaja povreda vatrenim oružjem, kako su rekli, ne zna se odakle je metak, mi ih zovemo povredama od slepih metaka. Povrede su u donjim ekstremitetima, starost povređenih je jedan 36 godina, drugi 26 i devojčica od 15 godina… ova petnaestogodišnjakinja je povređena slepim metkom, urađen je snimak, ustanovljrna je i povreda na ekstremitetu, lečena je sa ortopedije, ljuska je takođe skinuta sa ekstremiteta. Njihovo stanje je stabilno i moguće da će neki od njih biti pušteni“, naveo je on.

Doktor Gavori je rekao da je bilo teških povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

PROČITAJTE JOŠ

„Iako imamo pirotehnička sredstva ukupno od 19 časova kada je počela noćna smena, primili smo 11 slučajeva sa pirotehničkim sredstvima, uglavnom sa povredama gornjih ekstremiteta i lokalizacija je na dlanovima, ima slučajeva koji su teže povrede sa nesposobnošću, gde moraju biti amputirani ili odstranjeni prsti jer je povreda veoma ozbiljna, dok ima i drugih slučajeva ovih vatrometa pirotehničara kod kojih su povrede na licu, povrede nisu ozbiljne već površne, u ovim slučajevima Otpušten su posle tretmana rana, verujem da su pušteni kod kuće”, rekao je on.

Čini se da je ozbiljnije stanje osmogodišnje devojčice kojoj se očekuje amputacija prstiju zbog povreda od pirotehničkih sredstava.

„Nešto ranije došla je devojčica od 8 godina koja je pod istragom da ima izuzetno teške povrede usana, a verujem da su veoma ozbiljne povrede gde treba da joj se amputiraju prsti, invaliditet je veoma težak“. dodao je on.

BONUS VIDEO: Tuča odbornika u Apatinu zbog Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar