Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Zorica Krsmanović, majka ubijene pevačice Jelene Krsmanović, preminula je 4. oktobra 2016. godine, skoro pa tačno šest meseci od smrti ćerke koju nikada nije uspela istinski da prežali, jer nije dočekala pravdu, hapšenje i osudu surovog ubice njene ćerke. Sa sobom je u grob odnela i neke samo njoj znane tajne, a pre nekoliko dana navršilo se tačno osam godina od ubistva njene ćerke Jelene.

Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine dok je trčala na nasipu pored Dunava, u naselju Crvenka, koji je deo beogradskog prigradskog naselja Borča, gde su Marjanovići živeli. Na nasip je otišla zajedno sa mužem Zoranom i njihovom ćerkom Janom. Jelena je, navodno, otišla da trči niz nasip, dok je Zoran ostao sa njihovom ćerkom kod rampe na nasipu.

jelena marjanovic
Foto: Facebook

Tada je Jelena poslednji put viđena živa.

Istog dana Zoran prijavljuje njen nestanak policiji, a iste večeri organizuje pretragu terena uz pomoć prijatelja i rođaka. Desetine ljudi tragalo je za nestalom Jelenom, bez uspeha a kasnije im se pridružuje i policija, nakon što je vest o njenom nestanku objavljena u medijima. Potraga za nestalom ženom nastavljena je i sutra, kada je njeno telo pronađeno, skriveno u kanalu na nasipu, a obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila udarcima tupim predmetom u glavu.

Pročitajte još:

Ceo događaj propraćen je, do tada neviđenom, medijskom histerijom i uskoro je slučaj Jelene Marjanović postao „slučaj veka“ kako su ga krstili pojedini mediji, a o njemu su se oglasile i najviše institucije ove zemlje. Ipak, u opštoj histeriji i galami, jedna žena, koja je bila među najzainteresovanijim osobama za razrešenje celog slučaja ostala je skoro nema. Jelenina majka, Zorica Krsmanović, tiho je patila za ćerkom i nije se mnogo oglašavala u medijima.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Već je bila teško bolesna, a smrt ćerke joj je bio samo dodatni udarac. O ćerkinom braku i o zetu, skoro da uopšte nije govorila.

Odnos između majke i ćerke bio je dobar, zapravo, Zorica je bila poslednja osoba kojoj je Jelena telefonirala sa nasipa, veza je bila loša i prekidala se, pa su se dogovorile da se čuju kasnije, ali se to nikada nije dogodilo. Zašto je Jelena pozvala majku i šta je htela da joj kaže, ostala je tajna. Plan je bio da Jelena odradi trening, a kasnije u toku dana da dođe sa ćerkom Janom kod Zorice.

Zoran Marjanović sa advokatima Stefanom Jokićem i Aleksandrom Zarićem Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zorica je bila izuzetno vezana za ćerku jedinicu, a ta veza je samo ojačala kada joj je preminuo suprug. On je do smrti vodio računa o Jeleni i njenoj karijeri. Kada je on umro, posle izvesne pauze, Zoran Marjanović preuzeo je brigu o Jeleninoj karijeri, a potom su se i venčali i dobili dete.

Marjanovići nisu živeli daleko od kuće u kojoj je Jelena odrasla i gde su živeli Krsmanovići.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Ćerku nikada nije prebolela, a jedina uteha bila joj je unuka Jana. Istraga je trajala dugo, traljavo je odrađena, pa Zorica Krsmanović nije dočekala pravdu.

Iako je policajcima Jelenin suprug Zoran Marjanović od početka bio sumnjiv, pa čak i nakratko zadržan u policiji, optužnica protiv njega podignuta je tek posle godinu i po dana od Jelenine smrti, a nekoliko puta je vraćana na dopunu.

Zoran Marjanovic stigao na sudjenje Foto: Nova.rs

Na kraju je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali i samo izricanje presude nije prošlo bez incidenata jer su advokati odbrane, u znak protesta zbog osuđujuće presude, izašli iz sudnice. Naknadno, Apelacioni sud je uvažio njihovu žalbu i presuda je ukinuta i Marjanoviću će se suditi ponovo.

On se brani sa slobode.

BONUS VIDEO: Zoran Marjanović na suđenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar