Ilustracija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U dvorištu porodične kuće zamenika osnovnog javnog tužioca u Somboru Vladimira Šakića oktobra 2010. godine u kartonskoj kutiji od obuće pronađena je kopija ručne bombe pored koje je bila zalepljena preteća poruka, saopštilo je danas Republičko javno tužilaštvo.

„Optužio si nevinog čoveka. Imaš još vremena da ispravno postupiš. U protivnom, prvo materijalna šteta, a onda idemo dalje. Čuvaj prvo sina, pa ženu, a i sebe. Sledeći put u paketu može biti nešto eksplozivno. Razmisli ozbiljno o svemu“, navodi se u poruci ispisanoj na kompjuteru, koju je otkrio Šakićev trinaestogodišnji sin, 22. oktobra ujutru.

Pročitajte još:

Pre nego što je sin pronašao kutiju sa porukom i replikom bombe, nepoznati muški glas je telefonom pozvao kućni broj telefona tužioca Šakića i pitao dete „da li je tata kod kuće“.

Kada mu je dete odgovorilo da nije, muški glas mu je rekao da izađe u dvorište i da pogleda u crvenu kutiju, na kojoj je bio navedeni tekst, navodi se u saopštenju.

Policija je tada brzo identifikovala a potom i uhapsila Zdravka Goranovića za pretnje, protiv koga je zamenik javnog tužioca Šakić ranije podigao optužni predlog zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje eksplozivnih materija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)