Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; privatna arhiva

Nikola Vavić, osuđivani navijač Partizana, sinoć je bio meta napadača koji je u njegovom pravcu ispalio hice u Ulici Slavka Ćuruvije, na Savskom vencu u Beogradu. Nikola, ali i njegov brat Aleksandar, obojica navijači Partizana, široj javnosti su poznati odranije i obojica imaju poduže dosijee.

Vavić u napadu nije povređen, a odbio je i saradnju sa policijom. Tvrdio je da do pucnjave nije došlo iako je policija na licu mesta pronašla čauru. Motiv napada nije poznat, a policija ispituje sve okolnosti ovog slučaja.

Policija je izuzela snimke sa nadzornih kamera, a tokom istrage biće poznato više detalja pucnjave na Savskom vencu.

Pročitajte još:

Nikola Vavić je bio član navijačke grupe „Alkatraz“ koju je predvodio njegov brat Aleksandar, čiju je zabranu svojevremeno tražilo Republičko javno tužilaštvo, ali tu inicijativu nije prihvatio Ustavni sud.

Nikola Vavić Foto: Privatna arhiva

Iza sebe ima poduži dosije i osuđivan je na tri i po godine zatvora zbog prodaje droge i držanja oružja, a za to delo je amnestiran 2012. godine od strane tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Takođe, bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva šefa obezbeđenja splava „Blejvoč“ u Beogradu Roberta R, ali je pravosnažno oslobođen optužbi. Oslobođen je 2015. godine jer je ranjeni mladić kazao da „ne zna“ zašto bi Vavić pucao na njega i da se ne pridružuje gonjenju.

Upucan u noge

Vavić je 2017. godine ranjen ispred „Kasine“ u Beogradu. Tada je u klubu“Kasina“ na Terazijama došlo do sukoba navijača Partizana i Crvene zvezde koji se završio tučom. Kada su izašli ispred, sukob je nastavljen, sa jedne strane su bili Nikola Vavić, jedan od vođa Partizanove grupe „Alkatraz“ i Miloš Nikolić, a sa druge navijači Crvene zvezde, Lazar Vukićević (za čije se ubistvo sudi klanu Belivuk) i Nemanja Arsović Arsa, jedan od vođa grupe „Hijene“.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

Vukićević je pucao i ranio Vavića i Nikolića, a navodno mu je život tada spasao policajac Aleksandar Purković, koji je pojurio za Vukićevićem i čak ispalio hitac upozorenja u vazduh. Inače, Purkoviću se trenutno sudi za saradnju s klanom Belivuk.

Brat bio vođa navijača

Sa druge strane, njegov stariji brat Aleksandar Vavić bio je vođa navijačke grupe „Alkatraz“. Protiv njega je do kraja 2009. podignuto 12 krivičnih prijava – za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu, kako je otkrio Insajder.

Pročitajte još:

Sudilo mu se da je 2005. godine nožem ranio Stefana Gajića, a nakon višegodišnjeg postupka osuđen je na 22 meseca zatvora.

Stariji Vavić se u fokusu javnosti našao i 2013. Kada je demoliran kafić koji je bio u njegovom vlasništvu na Karaburmi. Navodilo se da iza toga stoji ekipa Veljka Belivuka, što je donekle i potvrđeno nakon hapšenja osumnjičenih za demoliranje.

Aleksandar Vavić Foto: Privatna arhiva

Za to krivično delo osuđeni su Boris Karapandžić i Aleksandar Vučeljić, kojima se sudi kao pripadnicima zloglasnog klana koji su prema optužnici predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare