Foot:uprava carina

Carinici na prelazu Horgoš zaplenili su 11 investicionih kengur zlatnika, koje je jedna putnica pokušala da prenese preko granice bez prijavljivanja, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je oko 8:30 časova na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao “audi“ nemačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bila 36-godišnja Beograđanka, koja je putovala u društvu trojice sugrađana, navodi se u saopštenju.

Mada su svo četvoro rekli da nemaju ništa da prijave, usledio je detaljan pregled, kada je u ručnoj torbi putnice pronađeno ukupno 11 zlatnika.

Reč je o australijskim investicionim “kengur zlatnicima“ na čijoj se jednoj strani nalazi lik engleske kraljice Elizabete II, a na drugoj kengur – simbol Australije.

Devet većih zlatnika teže jednu zlatnu uncu, dok je težina dva manja četvrt unce, ali će zbog njihove specifičnosti vrednost biti utvrđena tek nakon stručne ekspertize, kažu iz Uprave carina.

Protiv putnice koja je u izjavi navela da je nezaposlena domaćica biće pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će neprijavljeni investicioni zlatnici biti zadržani.

BONUS VIDEO: Zaplena oko 14 kilograma heroina izuzetne čistoće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar