Foto: Vesna Lalić

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, zajedno sa ministarkom pravde Majom Popović, održala je radni sastanak u Republičkom javnom tužilaštvu sa predsednikom Evrodžasta Ladislavom Harmanom, u okviru aktivnosti koje najviše domaće tužilaštvo obavlja u oblasti međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala.

Dolovac je istakla izuzetno dobru saradnju koju javna tužilaštva naše zemlje ostvaruju sa Evrodžastom, kao institucijom Evropske unije za brzu saradnju u suzbijanju međunarodnog organizovanog i teškog kriminala.

Ta saradnja je, kako je ocenila Dolovac, do sada pružila izuzetne rezultate u svim oblastima kriminaliteta, a posebno onog koji potiče iz nasilnih grupa i trgovine nelegalnim narkoticima, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo.

Hamran je potvrdio da saradnja sa RJT predstavlja jedan od najuspešnijih primera međunarodne saradnje između ovog tela EU i zemalja koje još nisu članice, i čiji rezultati mogu predstavljati pozitivan primer u borbi protiv kriminala koja ne poznaje granice i zasniva se na visoko-profesionalnom i ravnopravnom odnosu i saradnji.

Hamranu je danas u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden srpske zastave drugog stepena.

BONUS VIDEO: El Sarag: Šta će Dolovac obezbeđenje na fakultetu?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram