Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv dva državljana Jermenije V. A. (38) i H.K. (38) zbog opravdane sumnje da su kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo teška krađa, kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, koje su izvršili sa trećeokrivljenim A.B. (40), takođe iz Jermenije.

Okrivljenima V. A. i H. K. se stavlja na teret da su tokom meseca februara 2024. godine provalili u tri stana na Novom Beogradu uz pomoć podešenih ključa i odgovarajućih alu-folija i na taj način pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 700.000 dinara.

Pročitajte još:

„Policijski službenici su, prilikom pretresa stana u kojem su boravili navedeni okrivljeni pronašli opojnu drogu kanabis i opremu za provaljivanje stanova. S obzirom da je jedna od oštećenih videla okrivljene V. A. i H. K. u hodniku zgrade, neposredno pre izvršenja krivičnog dela, izvršeno je prepoznavanje okrivljenih od strane oštećene, kao i DNK veštačenje“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivim i da V.A. i H.K. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 3 godine, a A.B. na kaznu zatvora u trajanju od 4 meseca, te da im izrekne meru bezbednosti proterivanje stranca u trajanju od po 10 godina i da prema okrivljenima produži pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.

VIDEO: Hapšenje dilera droge u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare