MUP CG

Dokumentacija za ekstradiciju crnogorskog državljanina Nikole Mršića (40), koji je uhapšen 8. marta u Srbiji zbog sumnje da je ubio Gorana Lenca (32) 2017. godine, stigla je nadležnim organima Srbije. Inače, Mršić je u medijima označen kao osoba bliska "škaljarskom klanu".

Kako prenose mediji, urađeno je rešenje o ekstradiciji Mršića, koja bi trebalo da bude realizovana u narednom periodu, nakon što bude poslata i ministru pravde na potpisivanje.

Za ovim Kotoraninom bila je raspisana međunarodna poternica, jer je osumnjičen za ubistvo fudbalera iz Kotora Gorana Lenca 2017. godine, kao i za pokušaj ubistva Milana Jovićevića. Takođe, tereti se i za stvaranje kriminalne organizacije.

Fudbaler je ubijen na terenu fudbalskog kluba „Bokelj“ u Kotoru dok je trenirao, a kako su mediji tada pisali, ubica je najpre posmatrao Lenca sa tribina dok je trenirao. Nakon što su se sa terane razišli ljudi, napadač je prišao Lencu dok je radio sklekove, i ispalio mu dva metka u glavu.

Inače, ubijeni fudbaler nije imao kriminalni dosije, a sumnja se da je likvidiran samo zato što je se družio sa članovima suprotnog „kavačkog klana“. To ga je, kako se sumnja, koštalo života.

Da podsetimo Nikola Mršić (41) uhapšen je početkom marta u Požegi po Interpolovoj poternici. Mršić je u Požegu navodno došao taksijem iz Kraljeva. Nakon hapšenja Mršić je izjavio da sumnja kako ga je pratilo nekoliko nepoznatih osoba, najverovatnije iz krimogene sredine i da je bio uplašen za ličnu bezbednost. Istražuje se koliko je vremena Mršić proveo u Srbiji, gde se skrivao, da li je imao logistiku i da li je u Srbiji počinio neko krivično delo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar