Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Shutterstock

Dok novosadska policija istražuje seriju provala koje su se prošle nedelje dogodili na više lokacija u tom gradu, nemoguće je ne primetiti da akcije kradljivaca nesumnjivo podsećaju na one koje su učinili braća V. P. (13) i Z. P. (9). Inače, dvojica maloletnika već duže su u fokusu javnosti jer se nalaze u bekstvu nakon što su najpre nasmrt pretukli i opljačkali Todora Šunjku (75) iz Tovariševa, a zatim poharali brojne novosadske lokale i nestali.

Pre nedelju i po u Novom Sadu se dogodio veći broj provala – devet kioska, marketa i prodavnica brze hrane našlo se na meti provalnika. Iz nekih objekata je odnet novac, iz drugih roba, dok je bilo i onih u kojima je samo izvršena premetačina, pisao je portal Nova.rs.

Interesantno je da su provale izvršene na isti način, pa se pretpostavlja da je objekte obijala jedna osoba ili jedna grupa ljudi.

Istražiteljima je za oko zapalo i to da provale počinjene na veoma sličan način kao što su to radili dečaci V.P. (13) i Z.P. (9), koji su krajem prošle godine izvršili seriju provala po Novom Sadu, ali i koji su i brutalno prebili i opljačkali Todora Šunjku (75) iz Tovariševa koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Policija je, prateći dvojicu dečaka, uspela da utvrdi na koji način ulaze u objekte. Kako nam je nezvanično objašnjeno, mlađi dečak, imajući u vidu da je sitnije građe, koristi to tako što ulazi kroz prozore, šalterske otvore i slično. Sa druge strane, čini se da je stariji nešto veštiji, pa on obija brave na vratima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je Nova.rs ranije pisala, dečaci su starijeg čoveka presreli nasred ulice i na njega nasrnuli iz čista mira. Brutalno su ga istukli, a nesrećni čovek je sa teškim povredama prevezen u bolnicu. Ipak, uprkos borbi lekara, povrede glave i pluća nisu mogle biti sanirane, i nesrećni čovek je preminuo. O mučki pretučenom Todoru svi su imali reči hvale, tvrdili su da je bio čovek koji ne bi ni mrava zgazio i uvek je bio spreman da pomogne. Sa druge strane, za dečake je ovo po svemu sudeći bila odskočna daska da nastave da se bave kriminalom.

Naime, smešteni su u Centar za socijalni rad u Novom Sadu, odakle su do sada više puta pobegli. Kako ni jedan ni drugi nisu imali navršenih 14 godina u trenutku zločina, ali i prilikom brojnih provala, nisu krivično odgovorni, pa ne mogu biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa poput zatvora.

Veruje se da maloletna braća trenutno stoje iza više od 50 krađa i provala, a na meti su im najčešće prodanice, trafike, lokali brze hrane i slično.

Bonus video: UKP uhapsio četvoricu lica zbog više krivičnih dela teška krađa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar