Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlijka Aleksandra Cakić sticajem okolnosti minulog vikenda našla se usred obračuna čiji su glavni akteri bile dve zasada neidentifikovane maloletnice koje su redom napadale ljude u centru Niša. Ona svedoči da su devojčice bile totalno van kontrole, te da se plašila da će nekome ozbiljnije nauditi, naročito kada je čula da jedna od njih kod sebe ima nož. U tuči čiji je nevoljni učesnik postala braneći druge žrtve obesnih tinejdžerki, zadobila je na svu sreću samo lakše povrede.

Kako kaže ova Nišlijka, sa desetogodišnjim sinčićem 24. septmbra oko 22.00 sata našla se na autobuskom stajalištu u Voždovoj ulici kada je primetila devojčice od dvanaest, trinaest godina kako maltretiraju putnike u autobusu sa stranim tablicama.

„Ne znam zašto je taj autobus tu zastao, videla sam da je jedna žena bila na ulici i da je pričala telefonom na engleskom jeziku. Te maloletnice su dobacivale putnicima i pozivale vozača da izađe iz autobusa da se biju. Čim se to vozilo udaljilo njih dve su se okrenule drugim ljudima koji su se zatekli na stajalištu. Ustremile su se najpre na jednu devojčicu njihovih godina koja je sa drugaricom mirno sedela na klupi. Obraćale su joj se rečima: Šta nas gledaš, šta se smeješ? Jasno je bilo da traže kavgu i da su spremne da se pobiju sa bilo kim. To dete je bilo očigledno uplašeno pa sam odlučila da se umešam i da je zaštitim. Međutim, one su bile brže, kada je devojčica okrenula leđa prilikom ulaska u autobus, jedna od njih je tako udarila da je mala pala na pod vozila“, opisuje Aleksandra tinejdžersko divljanje kojem je bila svedok.

Nakon što ih je upitala zašto tuku devojčicu, maloletnice su se ustremile na Aleksandru.

„Bila sam zabrinuta za sina, videla sam da su skroz van kontrole, uhvatila sam se sa jednom u koštac, pokušavala sam da izbegnem kišu udaraca ali je jedna od njih ipak uspela da me tresne u glavu. Ono što me je zaista razočalo kao stanovnicu ovog grada je što su, dok sam ja pokušavala da odbranim to dete koje ne poznajem, neki ljudi izvadili telefone i sve snimali. Taj snimak se pojavio na društvenim mrežama, doduše brzo je skinut, ali je sve to ipak bilo veoma ružno. Otišla sam u policiju i prijavila napad gde sam saznala da ja nisam prva koja je sa njima imala posla“, rekla je ova Nišlijka.

Kaže da je kasnije saznala da su te devojčice poznate po razbojništvima, te da su vrlo često u centru grada gde maltretiraju prolaznike.

„Čula sam da jedna od njih sa sobom nosi nož, ja to zaista nisam videla te večeri, a pravo da vam kažem u onoj gužvi koja je nastala, samo sam gledala da odbranim pre svega svoje dete. Čujem da policija za njima traga ali da još nisu uspeli da utvrde o kome se radi“, zaključuje Cakićka.

U niškoj policiji je potvrđeno da je osim ove žene, napad prijavila i maloletnica te da intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja i otkrivanju identiteta tinejdžerki koje su prijavljene za maltretiranje prolaznika.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar