Dojava o bombi u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina

Jutros je u velikom broju škola u Južnobačkom okrugu, Beogradu, Majdanpeku, ali i drugim gradovima stigla dojava o postavljenim bombama zbog čega je deo njih obavestio roditelje da će se nastava danas održati onlajn.

Korisnici društvenih mreža potvrdili su ovu informaciju, objavivši da su dojave stigle i u škole u Nišu, opštini Ada, Kikindi, Vrbasu…

Majdanpek: Hitna pomoć na terenu 

Reporterka televizije Nova S rekla je u uključenju u jutarnjem programu da su u Majdanpeku u toku provere, da su na teren izašli i vatrogasci i služba Hitne pomoći, a školarci se neće vraćati u klupe danas, dok se ne obave pregledi.

Prvi put na meti škole iz Valjeva

I u više osnovnih škola u Valjevu stigle su dojave o postavljenim bombama. Razredne starešine od ranih jutarnjih sati obaveštavaju roditelje da deca ne dolaze u prvu smenu dok se na završi provera. Kako piše lokalni portal Vamedia, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros u Prvu, Sedmu, Petu i Šestu valjevsku osnovnu školu.

Direktori osnovnih škola o novonastaloj situaciji obavestili su razredne starešine koje potom obaveštavaju roditelje porukama i telefonskim pozivima da decu ne šalju u školu dok ne bude zavšena provera dojava. Nakon što već više od mesec dana dojave o bombama stižu na adresu škola u Srbiji ovo je prvi put da su dojave o postavljenim bombama stigle na adrese valjevskih škola.

Dojave i u 10 novopazarskih škola

Novopazarske osnovne škole jutros su se našle na meti dojava o podmetnutim bombama, pa su učenici čak deset osnovnih škola u ovom gradu jutros ostali bez nastave.

Pripadnici PU Novi Pazar su svim svojim snagama izašli na teren kako bi uspeli da reše novonastalu situaciju koja je vezana za bezbednost učenika i građana Novog Pazara.

Dojava o bombi u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina

Obzirom da su jutros pripadnici policije u ovom gradu već pokrili teren oko dve novopazarske osnovne škole, snage novopazarske policije, vatrogasne brigade, i hitne pomoći morali su da mobilišu još svojih snaga, jer je dojava o bombama upravo stigla na mejl adrese još 10 novopazarskih škola.

Blokiran deo novopazarskog naselja Hadžet zbog dojave o bobmi Foto: Irfan Ličina

Pored OŠ “ Desanka Maksimović “ i “ Stefan Nemanja “ na meti se jutros po drugi put našla OŠ “ Bratstvo “ koja se takođe nalazi u centru grada, kao i OŠ “ Vuk Karadžić “ u novopazarskom naselju Hadžet, a pored ove škole dojava je stigla u osnovne škole u novopazarskim naseljima Salakovac, Ćerimidžinica, kao i OŠ “ Meša Selimović “ u strogom centru Novog Pazara.

Dojava o bombi u Novom Pazaru Foto: Irfan Ličina

U Kragujevcu više škola na meti dojava

I u Kragujevcu je više skola od jutros dobilo dojave o bombama. Deci je javljeno da ne dolaze na nastavu, a policijske kontradiverzione ekipe su na terenu i kontrolišu jedan po jedan objekat.

Ni đaci u Novom Sadu nisu otišli na nastavu

Roditelji đaka koji pohađaju Osnovnu školu „Svetozar Marković Toza“ na Detelinari jutros nisu vodili decu na nastavu. Ista situacija je i u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“, Osnovnoj školi „Nikola Tesla“, Osnovnoj školi „Jovan Popović“ i Osnovnoj školi „Đorđe Natošević“, javljaju roditelji.

Dojave su, kako piše 021.rs, stigle na adrese više škola u okviru Južnobačkog okruga, a policija je poslata u proveru svih dojava.

U svim dosadašnjim proverama koje su obavili pripadnici novosadske policije ustanovljeno je da su dojave bile lažne.

BONUS VIDEO Dojave u vreme matura i prijemnih

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare