Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U više osnovnih škola u Beogradu stigle su jutros dojave o bombama.

Kako N1 saznaje od roditelja dece, dojave su stigle u pet škola – „Laza Kostić“, „Branko Radičević“ i „Ratko Mitrović“ na Novom Beogradu, „Lazar Savatić“ u Zemunu i „Isidora Sekulić“ na Savskom vencu.

Pročitajte još:

Podsećamo i prethodnih nedelja bilo je stalnih dojava o bombama u školama, poslednja je bila u petak. Više od godinu dana stižu dojave i u škole i razne institiucije, a jednom je na meti bio i RTS.

Roditelji su uznemireni, neki ne puštaju decu da idu u školu iako su sve dojave bile lažne, prenosi reporterka N1.

Inače u OŠ „20 oktobar“ u oktobru i novembru nedeljama su stizale lažne dojave, deca su bila prebacivana i na onlajn nastavu, a kada su se vratili u školu stigla je nova pretnja oružanim napadom.

Umesto da bude održan sastanak Saveta roditelja, roditelji su se tada okupili u dvorištu škole i održali proteste.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Iz MUP-a nema informacije šta se dešava i ko stoji iza ovolikog broja lažnih dojava, piše N1.

Kako je objavio i Blic, dojave o postavljenoj bombi i jutros je stigla u osnovne škole širom Beograda, a roditeljima stižu poruke u viber grupama da su škole dobile obaveštenje od MUP-a da su ovakve pretnje stigle u sve beogradske škole.

„Poštovani roditelji, ponovo je u MUP Srbije stigla dojava da su u svim školama u Beogradu postavljene bombe. Deca su izvedena napolje, čekaju se policijski službenici koji će izvršiti pregled. Ukoliko bude sve u redu, vraćaju se redovnom aktivnostima“, glasi poruka koju su dobili roditelji.

Međutim, nešto kasnije, roditeljima su masovno počele da stižu poruke da dođu po decu, što znači da je nastava u mnogim slučajevima neće biti u prvoj smeni.

Da su dobili dojavu o postavljenoj bombi, jutros nam javljaju roditelji čija deca idu u OŠ „Janko Veselinović“ na Voždovcu, zatim u OŠ „Kneginje Milice“ na Novom Beogradu, OŠ „Vlada Aksentijević“, kao i na adresu Četvrte beogradske gimnazije.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Đaci su evakuisani u školska dvorišta, a čim ekipe MUP-a završe pregled škole, učenici će se vratiti na nastavu.

Podsećanja radi, dojave o postavljenim bombama u beogradskim školama ne prestaju i postale su svakodnevne, piše Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare