Aleksandar Vučić Foto :TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Dragan Milošev oglašen krivim zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Srbije Aleksandru Vučiću pretećim porukama na društvenoj mreži Tviter i držanja dva puščana metka.

Kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, presudom Višeg suda u Beogradu od 28. oktobra 2020. Milošev je osuđen na jedinstvenu kaznu kućnog zatvora u trajanju od 11 meseci i na novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

Takođe mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta namenjenih i upotrebljenih za izvršenje krivičnog dela – mobilnog telefona sa SIM karticom i dva puščana metka.

On je oglašen krivim jer je ugrozio sigurnost predsednika Vučića pretnjama da će napasti njegov život i telo, na taj način što je na svom korisničkom nalogu na društvenoj mreži Tviter postavio više objava i komentara preteće sadržine upućenih oštećenom i neovlašćeno držao municiju i to dva puščana metka sa projektilom pune košuljice, a što je pronađeno prilikom pretresa stana i drugih prostorija okrivljenog.

Na prvostepenu presudu žalbe su podneli i viši javni tužilac i branilac optuženog, ali je Apelacioni sud odbio sve žalbe i potvrdio presudu.