Vladimir Đukanović, Vladimi Djukanović, Dijana Hrkalović, Milorad Šušnjić i Dejan Milenković
Vladimir Đukanović, Dijana Hrkalović, Milorad Šušnjić i Dejan MilenkovićFoto: Vesna Lalić/Nova.rs

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), advokat Vladimir Đukanović, čini se da je uspeo ono što se činilo nemogućim – pomirio je bivše prijatelje, sada saborce na optuženičkoj klupi, nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović i policijske šefove Milorada Šušnjića i Dejana Milenkovića zvanog Bagzi.

Iako se Hrkalović na optuženičkoj klupi našla upravo “zahvaljujući” iskazima Milenkovića i Šušnjića pred Sektorom unutrašnje kontrole (SUK), do promene je naprasno došlo u trenutku kada je Đukanović počeo da zastupa bivšu sekretarku MUP.

Tako je na poslednjem pretresu pred Specijalnim sudom u Beogradu, prilikom iznošenja odbrane Milenkovića, javnost videla promenu u pristupu policajca prema ranijoj šefici.

Dijana Hrkalović, Specijalni sud, suđenje, sudjenje
Dijana Hrkalović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na pitanje sudije zašto je tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nataša Krivokapić, slala urgencije radi dostavljanja analize telefona uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, ako je sve radio po zakonu, on je odgovorio kako je to pitanje za tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, a da je on svoj posao završio.

Interesantno je da je Milenković malo drugačije govorio u svom pređašnjem iskazu. Na to je ukazala i postupajuća sudija, koja je istakla kako je Milenković u više navrata odstupio od svoje prethodne odbrane.

Pročitajte još:

Svako od tih odstupanja se odnosilo upravo na Hrkalovićevu, kada je pokušao da ublaži svoje prethodne izjave.

Primera radi, on je prethodno izjavio da je analize sa Belivukovog telefona dao lično Hrkalovićevoj, dok je prilikom suđenja istakao da je to ipak učinio na pisarnici UKP MUP.

Sumnju da se nešto između starih kolega promenilo, potvrdio je i momenat kada je branilac prvookrivljene, Đukanović, počeo da postavlja pitanja policajcu.

Na trenutak, činilo se kao da je Đukanović advokat i Milenkovića.

Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Na kraju, u toku suđenja sudija je opominjala okrivljene Hrkalović i Šušnjića da ne razgovaraju međusobno, što je začudilo, jer prilikom početka postupka Šušnjić i Hrkalovićeva se jedan drugom nisu ni javljali, a kamoli razgovarali.

Nastavak suđenja će pokazati da li su se troje starih kolega udružili, ali I da li im je zajednički neprijatelj ministar Stefanović.

#related-news_0

Podsetimo, u pomenutom postupku Hrkalović se tereti za trgovinu uticajem, a Milenković i Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja.

Inače, Vladimir Đukanović javnosti je poznat i kao branilac u svim predmetima koji se dovode u vezu sa vrhom države, a pogotovo sa ljudima koji su dovođeni u vezu sa Srpskom naprednom strankom, čiji je i sam član. Sem u postupku za Hrkalović, Đukanović brani i bivšeg funkcionera SNS Aleksandra Jovičića, koji je svojevremeno bio prvi čovek opštine Palilula.

Stefanović bolna tačka

Inače, ovo nije prvi put da advokat Đukanović upire prstom u Stefanovića, čije je sada saslušanje zatražio. On je advokat i u slučaju „Jovanjice“, u kojoj brani prvookrivljenog Predraga Koluviju.

Simptomatično je da je Koluvija svojevremeno, u emisiji kod Đukanovića, izneo optužbe takođe na račun ministra Nebojše Stefanovića.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović: Nova faza procesa – gosti Vuk Cvijić i Borivoje Borović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare