Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak. Takođe, o svim okolnostima prosleđen je detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike, navodi se u saopštenju MUP.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pre nekoliko dana na zabavi organizovanoj u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pevali su pesmu koja veliča genocid u Srebrenici.

Pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio je video snimak na kojem zajedno sa starešinama i kolegama policajcima veseli uz stihove fašističke genocidne pesme u kojoj se kaže:

BONUS video:

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)