Polazak u školu Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Beogradska policija uhapsila je juče muškarca (41) koji je u dvorištu Osnovne škole "Dragojlo Dudić" u Bulevaru kralja Aleksandra na Zvezdari fizički nasrnuo na direktorku ove obrazovne ustanove. Direktorka Danijela Pavić u razgovoru za Nova.rs objašnjava šta se dešavalo na jučerašnjem skupu u školi.

Vidno potresena i uzrujana direktorka škole, u razgovoru za portal Nova.rs, ističe da je strašna sama činjenica da su prosvetni radnici prepušteni sami sebi. Ona objašnjava šta je prethodilo napadu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sinoć smo organizovali skup u Osnovnoj školi „Dragojlo Dudić“ povodom prijema nove generacije đaka prvaka na kom je bilo više od 300 ljudi“, počinje priču direktora.

Prema njenim rečima, tokom trajanja skupa jedan muškarac je uporno dobacivao i vređao je dok se ona obraćala roditeljima pokušavajući da održi prijatan doček njihovim mališanima.

„On je nakon gomile uvreda pokušao da mi se približi i fizički je nasrnuo na mene“, kaže direktorka i dodaje: „Na svu sreću, nekoliko prisutnih roditelja je stalo uz mene da me zaštiti i sklonili su čoveka koji je sve vreme nasrtao na mene“.

Dodaje da želi da se zahvali i jednoj ženi koja se tu našla da joj pomogne.

„Mislim da ona radi u MUP Zvezdara, pomogla mi je da se zaštitim i obezbedila me je. Čini mi se da je i njeno dete bilo na sinoćnjem prijemu prvaka“, kaže direktorka.

Motiv napada nije poznat, a kako ističe direktorka, nada se da će ovakvi slučajevi poslužiti tome da se više pažnje obrati na zaštitu prosvetnih radnika.

„Sve škole treba da dobiju školskog policajca, a svi prosvetni radnici status službenog lica“, kaže naša sagovornica i zaključuje:

„Deca jesu zaštićena ali mi kao prosvetni radnici nismo“.

Podsetimo, incident se dogodio juče oko 18.00 časova  u Osnovnoj školi Dragojlo Dudić na Zvezdari na skupu roditelja povodom polaska đaka prvaka u školu. Tom prilikom je jedan od prisutnih na skupu upućivao uvrede na račun direktorke, a nakon toga i fizički nasrnuo na nju.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – zaplena droge i hapšenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare