Direktor JP PEU Resavica Saša Spasić saopštio je imena stradalih rudara. Izrazio je saučešće porodicama stradalih rudara.

Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, izjavio je da su ovoj nesreći sradali:

Zlatković Darko – 1979
Trivunac Nenad – 1985

Grujić Radovan – 1975
Petrović Petar – 1991
Čokurilo Branko – 1966
Zlatanović Branislav – 1967
Živković Bratislav – 1963
Stajić Bojan – 1988

Objasnio je da se rudarska nesreća u jami rudnika „Soko“, dogodila nešto posle četiri sata ujutru u delu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja, piše RTS.

„Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor. Izražavam saučešće porodicama nastradalih rudara, tu smo za njih u bilo kom momentu“, rekao je Spasić.

Direktor rudnika „Soko“ Drago Milinković rekao je da je rudnik izgubio osam vrednih radnika i izrazio saučešće porodicama stradalih rudara.

„Mere bezbednosti koje preduzimamo u rudniku su na najvišem nivou, ali ovog puta se desilo naglo izdvajanje metana i nismo ništa mogli da uradimo“, kaže Milinković.

I Nemanja Denić, direktor Aleksinačkih rudnika, izrazio je saučešće porodicama nastradalih rudara.

„Radnici Aleksinačkih rudnika izvode radove u rudniku ‘Soko’ i deo su ovog kolektiva. Mere se maksimalno poštuju, ali su ovo situacije koje je nemoguće predvideti“, rekao je Denić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar