Rudnik Soko Foto: Boban Rajković/N1

Direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić izjavio je da su svi rudari u rudniku "Soko" nastradali od posledica gušenja metanom.

„Svi rudari u rudniku „Soko“ nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda“, rekao je za Danas direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić. Najmlađi nastradali rudar imao je 31 godinu, prenosi Telegraf.

U nesreći su poginuli rudari Darko Z. (43), Nenad T. (33), Radovan G. (47), Petar P. (31), Branko Č. (56), Branislav Z. (55), Bratislav Ž. (59) i Bojan S. (34).

Pročitajte još:

Svi rudari koji su se nalazili u oknu u vreme nesreće su izvučeni, a u bolnici u Aleksincu zbrinuto je 19 rudara, tri teže povređena.

Prema Denićevim rečima rudarska inspekcija trenutno obavlja uviđaj kako bi utvrdila tačne uzroke ove strašne nesreće i po okončanju uviđaja biće izdata zvanična izjava.

„Prema prvim informacijama do nesreće je došlo zbog iznenadnog izboja metana pod pritiskom. I svi rudari koji su stradali, stradali su od gušenja. U smeni je, prema nezvaničnim podacima bilo 49 rudara. Jedan deo njih je iz rudnika „Soko“ a drugi deo su rudari iz Aleksinačkih rudnika koji su radili na izradi rudarskih prostrija“, kaže direktor Aleksinačkih rudnika Denić.

BONUS VIDEO: Nesreća kod Zmajeve pumpe 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar