Foto:shutterstock

Devetnaestogodišnja Nišlijka J.A. teško je povređena noćas oko ponoći kada je na pružnom prelazu u ulici Obilićev Venac udario voz. Infrastruktura železnice Srbije potvrdile su nesreću na pružnom prelazu, ali kažu da se devojka neoprezno kretala trotoarom kraj pruge i gledala u telefon, zbog čega nije videla voz.

„Pacijentkinja je primljena u 00.30 sati sa teškim telesnim povredama. Ima povredu glave, tačnije traumatsko krvarenje u mozgu koje ne zahteva operativno lečenje, povrede glave u potiljačnom delu koje su hirurški zbrinute i prelom ključen kosti. Po trauma protokolu urađen je CT, pregledao je ortoped i opšti hirurg. Zbrinuta je na Klinici za neurohirurgiju, trenutno je hemodinamski i vitalno stabilna, potpuno svesna i komunikativna. Na klinici će biti zadržana zbog ozbiljnosti povreda“, saopštio je niški Univerzitetsko klinički centar.

Uzrok nesreće se utvrđuje.

Infrastruktura železnice Srbije potvrdile su nesreću na pružnom prelazu u kojoj je povređena devetanestogodišnjakinja.

„Noćas, desetak minut posle ponoći na pruzi između Crvenog Krsta i Ćele kule, teretni voz je na pruzi u zoni putnog prelaza, naleteo na devetnaestogodišnju devojku koja je tom prilikom povređena. Rampe su na putnom prelazu bile spuštene, a devojka se neoprezno kretala trotoarom kraj pruge. Prema izjavama svedoka, gledala je u mobilni telefon, kasno je primetila voz i nije stigla da se skloni.  Infrastruktura železnice Srbije još ednom apeluje i upozorava na potrebu za pažnjom i opreznost na putnim prelazima i u blizini pruga kako bi se sprečile ovakve nesreće i sačuvali ljudski životi“, saopštilo je ovo javno preduzeće.

BONUS VIDEO: Voz „Soko“ pod budnim okom dronova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare