Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U požaru koji je noćas oko dva sata izbio u stanu u Ulici mitropolita Pavla Nenadovića u beogradskom naselju Braće Jerković, muškarac je izgubio život, dok je mlađa ženska osoba povređena.

Sinoćnu tragediju prepričavaju od ranog jutra i komšije, koje kažu da su čule buku a onda videle otvorena vrata od stana i dim. To ih je alarmiralo da odmah pozovu vatrogasce.

Kako je objasnio komandant spasilačke vatrogasne službe Miloš Majstorović, vatrogasne ekipe su po pozivu odmah stigle na lice mesta.

„Deo požara se preneo na krovnu konstrukciju i na stan koji je bio pored. U stanu koji je goreo smrtno je stradala jedna muška osoba, a u stanu koji je bio pored bila je jedna mlađa ženska osoba koju su vatrogasci spasioci nakon lokalizacije nekoliko minuta od dolaska uspeli da spase i odvezu do ekipe Hitne pomoći. Devojka je bila u kupatilu, tu se sakrila. Bila je sve vreme na vezi sa svojim bratom što nam je u neku ruku i olakšalo posao da prepoznamo prostor u kom se nalazila, da bismo je lakše spasili“, kazao je Majstorović.

Miloš Majstorović komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd

Osim ove dve srećne okolnisti, devojku je spasilo i to što su je vatrogasne sirene probudile, te je čim je uočila dim, počela da traži način da se spasi.

Devojka je, zbog toga što se nagutala dima, prevezena na VMA, a njeno stanje je stabilno.

BONUS VIDEO: Požar na Limanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar