Podeli
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Devojčica (7) iz Prijepolja koja je danas povređena na skijalištu Jabuka, kada joj je sajla ski lifta zakačila šal koji je počeo da je guši, nije životno ugrožena.

Ova informacija preneta je “Blicu” iz Opšte bolnice Užice gde je devojčica malopre primljena pošto joj je prethodno ukazana pomoć u prijepoljskoj bolnci.

Ipak, veliko je pitanje šta bi bilo sa devojčicom da se njen otac nije nalazio u blizini i da nije bio pribran.

Kako je ispričao jedan od očevidaca, šal koji je devojčica nosila oko vrata u jednom trenutku se zapleo u sajlu žičare.

“Otac je primetio šta se desilo i potrčao u pomoć. Dete je u trenutku poplavelo i prestalo da diše. Videvši šta se dešava odmah je pritrčao njen otac koji je najpre odmotao šal zavezan u sajlu i počeo ćerki davati veštačko disanje. U trenucima kada je hitna pomoć stigla iz Prijepolje, dete je bilo bez svesti, ali je disalo”, ispričao je izvor.

Na Jabuci koja se nalazi iznad Prijepolja, u pograničnom pojasu prema Crnoj Gori, u tom trenutku nije bilo mnogo skijaša.

Po prijemu u Opštu bolnicu Prijepolje, devojčica je bila svesna sa dobrim vitalnim parametrima. Zbog daljih pregleda sanitetom je prebačena u užičku bolnicu gde je u toku dijagnostika, a lekari kažu da nije životno ugrožena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar