Foto: google.com/maps

Petra K. (74), službenika crkvene opštine Srpske pravoslavne crkve u Subotici, izboo je u ponedeljak pre 10 časova u kancelariji parohije pri Crkvi Svetog Vaznjesenja Gospodnjeg njegov sin Milan K. (42).

Ulaz u parohiju nalazi se u ulici Matije Korvina, tačnije sa zadnje strane crkve u koju se ulazi iz Zmaj Jovine ulice.

Blic prenosi da je Petra, koji je blagajnik u crkvenoj opštini u Subotici, napao oštrim predmetima sa obe ruke njegov sin Milan, psihički nestabilna i obolela osoba. Pošto mu je naneo više uboda po celom telu napadač je pobegao iz kancelarije, ali ga je policija brzo uhapsila, dok je nesrećnog čoveka Hitna pomoć prevezla u Opštu bolnicu u Subotici.

Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave i zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici Branislav Rankov.

Napadu na čoveka prisustvovala je jedna žena iz Subotice koja je u parohiju došla zbog prevoda teksta sa staroslovenskog. Ona je ispričala da je u trenutku kada je ušla u kancelariju napadač već bio tamo i da je sa obe ruke u kojima je držao sečiva ubadao Petra K, svog oca. Preplašena žena je istrčala napolje, a zbog straha i uplašena onim što je videla jedva je govorila.

Više javno tužilaštvo će tražiti da se protiv Milana K. povede postupak u kome će ga teretiti za teško ubistvo u pokušaju. Inače, Milan K. je u istom rastrojstvu kao danas zbog psihički nestabilnog stanja pre tri godine napao i svoju majku.

Prema prvim informacijama iz bolnice Petar K. je stabilno. Nije životno ugrožen. Nalazi se na Odeljnju hirurgije zbog povreda nanetih oštrim predmetom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar