Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs/ Ilustracija

Brutalno ubistvo Save Petrova (28) otkriveno je na Veliki petak, nakon što je mladićev brat prijavio policiji da je na pumpi čuo da su ga pretukli i bacili u bunar muškarci iz Čente. Da situacija bude još gora, Savin brat je nekoliko sati pre nego što je saznao za zločin, video jaknu svog brata u dvorištu u kom je kasnije pronađeno njegovo telo.

Jovica Marić (39) iz Čente uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak predveče poznanika Savu Petrova (28), koji je bolovao od epilepsije, tukao po glavi i telu, a njegovo telo bacio u bunar u dvorištu prijatelja Svetislava K.

Zločin u ovom zrenjaninskom selu otkriven je sledećeg dana, na Veliki petak, kada je, Savin brat od poznanika čuo da je „Jovica tukao Savu i njegovo telo bacio u bunar“.

„Još se utvrđuju sve okolnosti zločina. Ono što je zasad izvesno jeste da je u četvrtak neposredno pre početka policijskog časa Sava Petrov svratio kod prijatelja svog brata koji mu je dao 250 dinara i čija žena mu je spremila tri sendviča. Tu je viđen poslednji put“, kaže izvor „Blica“.

On dodaje da je posebno interesantno da je Savin brat, nekoliko minuta nakon što je on krenuo od tog druga, ispred ograde Svetislava K. video Savinu jaknu.

„Učinila mu se poznata, ali nije registrovao da je to Savina jakna. U dvorištu su osumnjičeni Marić i Svetislav K. pili kafu i pitao ih je čija je to jakna, ali oni nisu odgovorili. Upravo iz tog razloga još ne znamo da li je Sava već tada bio bačen u bunar ili je možda bio negde u kući. Takođe treba da se utvrdi šta sve zna Svetislav K. i zašto je ćutao o Savinoj sudbini. Jer skoro je nemoguće da je Sava ubijen u njegovom dvorištu, bačen u njegov bunar, a da on nije imao pojma o tome“, konstatuje naš izvor.

Brat ubijenog otišao je do pumpe nakon što je video jaknu svog brata, da kupi cigarete i prijatelj mu je rekao da je čuo da je „Jovica tukao Savu i njegovo telo bacio u bunar“.

„Čovek nije mogao da veruje u to što mu je, dok je kupovao cigarete na pumpi, rekao prijatelj. Odmah je otišao u kuću Svetislava K, gde su bili domaćin i Marić. Pitao ih je da li su videli njegovog brata i da mu nisu, kojim slučajem, nešto uradili. Jovica je tvrdio da „ni na koji način ne bi povredio Savu“, dok je Svetislav K. čak rekao da je „Sava otišao sa nekim trećim čovekom“. Te njihove priče o Savi nisu bile ubedljive, nisu ga razuverile da se Savi nešto loše nije desilo, pa pozvao policiju čim je izašao iz kuće Svetislava K.“, saznaje „Blic“ od izvora bliskog istrazi.

Patrole i dvojica inspektora kriminalne policije odmah po prijavi došle su u Čentu. Operativci su otišli kod čoveka koji je Savinom bratu rekao o njegovoj nesrećnoj sudbini. Dok su inspektori razgovarali sa tim muškarcem, Savin brat je sa policajcima sedeo u patrolnim kolima.

„Ugledao je Marića kako izlazi sa groblja. Uzviknuo je i policajci su istrčali i stavili lisice Mariću“, navodi sagovornik.

Ubrzo su utvrdili da je Sava pretučen, a njegovo telo je izvučeno iz bunara. Osumnjičeni Marić je, navodno, priznao da su se u četvrtak uveče on i Petrov u dvorištu kuće Svetislava K. posvađali, te da je on nekoliko puta udario poznanika po glavi i telu, a zatim se oslobodio tela tako što ga je bacio u bunar.

Svetislav K. u čijem dvorištu se odigralo ubistvo, bio je priveden, ali je pušten. Meštani Čente bili su u šoku posle ubistva otkrivenog na Veliki petak. Žrtva Sava Petrov je živeo sam. Bolovao je od epilepsije.

„Živeo je sam. Izgledao je čudno, stavio bi kapuljaču i vozio biciklu po selu. Stao bi pred nečiju kuću, a meštani su znali da izađu i daju mu nešto hrane i neku cigaru. Sve u svemu, nikoga nije maltretirao, niti je pravio ikakve probleme“, kažu meštani Čente i dodaju da je Sava imao običaj da ode u Beograd i prosi, ali da se vraćao u svoju trošnu kuću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar