Foto: Nemanja Jovanović

Vidoje Stanišić iz Podgorice uhapšen je zbog pokušaja ubistva Igora Krstovića (35), koji je 28. januara te[ko ranjen u podgori;kom naselju Zeta.

Prema saznanjima „Vijesti“ on je glavni osumnjičeni u tom predmetu, a policija traga za još jednom osobom. Inače, smatra se da je Stanišić jedan od članova zagoričke kriminalne grupe.

U istoj istrazi 15. februara uhapšen je i Stanišićev bliski rođak Dragiša Bulatović (25), kojeg istražitelji sumnjiče da je pomagao napadačima. Izvor iz Uprave policije, nije precizirao da li se Stanišić sumnjiči da je vozio automobil iz kojeg je pucao na Krstovića ili da je u njegovim rukama bila automatska puška „M70“, pronađena u zapaljenom automobilu nakon zločina.

Vidoje i njegov brat od strica Radisav Gile Stanišić, takođe pripadnik zagoričana, saslušavani su u prvim satima istrage pokušaja ubistva Krstovića. Nadležni „Vijestima“ nisu potvrdili da li je Radisav druga osoba za kojom tragaju. Policajci su juče pretresli njegovu kuću u Zagoriču, ali njega nisu tamo našli. U policiji je saslušavan i 15. februara, kada je lišen slobode Dragiša Bulatović.

Prema saznanjima „Vijesti“, istražitelji su Bulatovićeve otiske navodno pronašli na flaši sa benzinom korišćenoj za paljenje automobila kojim su napadači pobegli sa mesta zločina.

Dan nakon pucnjave u Zeti, izvor iz istrage nezvanično je rekao da su oni koji su zapalili automobil korišćen u napadu napravili brojne greške i ostavili tragove koji mogu pomoći istražiteljima da rasvijetle slučaj. U automobil Krstovića 28. januara ispaljeno je 27 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama – sedam je završilo u njegovom telu. Nakon pucnjave, operisan je u Kliničkom centru, a zatim i u Hanover zbog teških rana iz kog je proteran i helihopterom deportovan u pravcu Turske na dalje lečenje.

Istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni „golf“, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu. Pronađena je i automatska puška „M70“ iz koje je pucano.