Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook/Urosh MX

U.P. koji je optužen za nasilje u porodici jer je godinu dana držao zatočenu u stanu ćerku (8), kao i zlostavljao i mučio svoju partnerku I. L. (46) uskoro će se naći pred sudom nakon što je optužnica koja ga tereti za gnusno zlostavljanje ćerkice potvrđena. Kako se saznaje, u optužnici je do detalja opisano u kakvim uslovima je držana devojčica, ali i kako je U.P. mučio svoju partnerku.

U optužnici koju je protiv U.P. podiglo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, navodi se da je otac iz pakla bio zavistan od kokaina, da je devojčicu ostavljao često samu u stanu bez ikakvog nadzora i roditeljske brige.

„On je često ostavljao svoju ćerku u stanu, bez nadzora i roditeljske brige. On je od 19. marta do 25. marta dete držao samo zaključano u stanu bez hrane, vode i grejanja. Usled čega je dete dovedeno u stanje visokog stepena ugroženosti za život i zdravlje, neuhranjenosti, iznemoglosti, dehidratacije i higijenske zapuštenosti“, otkriva detalje optužnice dobro obavešteni izvor Blica.

U.P. se u slučaju svoje ćerkice tereti za krivično delo Nasilje u porodici. Za ovo delo je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina zatvora.

Dok je devojčica bila sama, gladna i zaključana u toaletu prljavog stana na Zvezdari, njen otac U.P je maltretirao i tukao partnerku I.L. Kako se navodi u optužnici, U.P. ju je od 19. do 24. marta u iznajmljenom stanu na Paliluli držao zaključanu.

„On ju je vređao na putu do stana, zatim je zaključao vrata i ujutru nastavio da joj preti. Glavom je udario u njenu glavu, a ključ od stana je držao kod sebe, kako ne bi napustila stan“, ispričao je izvor Blica.

Kako dalje navodi, žrtva danima nije mogla da izađe iz stana, a u tom periodu je prolazila kroz pravi pakao.

„Pretio joj je da će joj pobiti celu porodicu zato što ‘to najviše boli’, govorio je da je to zato što nije bila poslušna, jer je htela da ga ostavi, postavljao joj je brojna pitanja, a kada bi odgovorila, on je postajao još agresivniji. Govorio joj je da je ‘veštica’ i da je ona kriva jer je njegova ćerka ‘onemoćala’ i jer joj nije nosio hranu“, otkrio je izvor „Blica„.

U.P. je zatim 24. marta dozvolio I.L. da izađe iz stana, kako bi mu kupila cigarete. Ona je nakon toga otišla pravo u policiju i prijavila zlostavljanje i otkrila da se u jednom stanu nalazi zatočena devojčica.

Zbog mučenja partnerke mu se na teret stavlja krivično delo Zlostavljanje i mučenje, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Kako saznaje „Blic“, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će zatražiti maksimalnu kaznu zatvora za U.P.

Kako naš Zakon ne sabira kazne za više krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, te kazna ne može biti maksimalan zbir istih, U.P. preti maksimum kazne zatvora od 14 godina i šest meseci.

Podsetimo, za jezivo zlostavljanje devojčice saznalo se nakon što je partnerka U.P. prijavila nasilje koje je trpela. Ona je tada ispričala da zna da optuženi ima ćerku, ali nije bila sigurna gde se dete nalazi.

Pomogla je policijskim službenicima koji su tog 24. marta otvorili vrata stana na Zvezdari i zatekli prizor zbog kojeg su i dugogodišnji profesionalci ostali bez reči – mala devojčica je zatečena u kadi, gladna i vidno neuhranjena. Dete je bilo zaključano u toaletu, samo, bez hrane i vode.

Nakon spasavanja devojčice, otkriveno je da su i lekari plakali kada su ugledali dete.

***
BONUS VIDEO – Mesto gde je bačena bomba na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar