Ranko Radulović Foto: E-Stock_petar_jovanovic

Pritvorenik Ranko Radulović (60), koji je u medijima označen kao osoba bliska "škaljarskom klanu", a koji je izboden u Istražnom zatvoru "Spuž" u Crnoj Gori, uspešno se oporavlja od zadobijenih povreda u napadu.

Kako prenose crnogorske Vijesti, napad se dogodio dok su pripadnici dve zaraćene grupe šetali na odvojenim terenima za rekreaciju u zatvoru, a prema nezvaničnim saznanjima, pretpostavlja se da je ovaj napad samo nastavak obračuna između zavađenih „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana.

Prema pisanju tog portala, Nikšićanin je u trenutku ubadanja šetao takozvanim većim krugom u kojem se rekreiraju pritvorenici, kada je iz manjeg kruga za šetnju dotrčao Cetinjanin Nikola Drecun, inače pripadnik „kavačkog klan“, i dva puta ga ubo u leđa. Radulović je odmah prevezen u bolnicu i on je juče oko 16 sati napustio Klinički centar.

Zasad nije jasno kako je Drecun uspeo da utrči u zabranjenu zonu naoružan i napadne Radulovića.

Podsetimo, Radulović je u pritvoru zbog optužbi da je sa albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem i Kotoraninom Igorom Vukotićem formirao kriminalne grupe koje su planirale likvidacije više policijskih funkcionera, glavnog Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, i više navodnih članova kriminalnih grupa.