Planina Starica Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku nepoznatih osoba koje su sinoć na planini Starica napale radnika kineske kompanije "JINSHAN CONSTRUCTION" i oštetile bušilicu kojom je upravljao, saopštio je MUP.

U saopštenju se navodi da su policajci iz Majdanpeka izašli na mesto događaja odmah nakon što je radnik ove kineske kompanije prijavio napad, te da su policajci izvršili uviđaj i konstatovali da je izgorela kabina bušilice sa komandama.

O celokupnom događaju obavešteno je i Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu, a radniku kineske kompanije „JINSHAN CONSTRUCTION“; su u Hitnoj službi konstatovane lake telesne povrede.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rasvetlili ovaj slučaj, a po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina od danas će pripadnici policije pojačanom kontrolom i stalnim prisustvom nadgledati dešavanja na planini Starica i u opštini Majdanpek“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, kineska kompanija Ziđin saopštila je ranije danas da je na planini Starica „grupa kampera“ navodno pretukla njenog radnika i zapalila opremu vrednu pola miliona evra.

Resorna ministarka Zorana Mihajković za taj čin je direktno optužila narodnog poslanika i ekološkog aktivistu Aleksandra Jovanovića Ćutu. Ekološki aktivisti koji se protive miniranju Starice saopštili su, s druge strane, da je prošle noći demoliran njihov kamp.

Kako je ranije u izjavi za Novu naveo narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, on je za incidente na Starici saznao iz medija.

„Zovemo policiju i Vulina već više od mesec dana. Ovo je samo kulminacija onoga na šta upozoravamo poslednja tri meseca“, kaže Ćuta, pitajući se ko su ljudi u fantomkama i sa krimininalnim dosijeima koji obezbeđuju planinu Staricu.

***

BONUS VIDEO -Aleksandar Jovanović Ćuta Vlasnik zemlje je kineska kompanija Ziđin

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar