Deportovali ga iz Sirije: Optužnica protiv muškarca sa KiM zbog učešća u ISIS-u

Hronika 25. nov. 202114:05
Podeli:
Foto: Dabiq / Zuma Press / Profimedia

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je juče u Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv jedne osobe za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi ISIS. Sredinom jula je iz Sirije deportovan na Kosovo.

Prema saopštenju tužilaštva, optuženi muškarac sa inicijalima S. Ć. namenski je, uz prethodnu pripremu u cilju pridruživanja terorističkoj organizaciji ISIS u Siriji, napustio Kosovo.

„Preko određenih veza otišao je u grad Urfa gde su ga sačekali pripadnici ISIS-a, a potom i u grad Raku“, navelo je Tužilaštvo, piše Kossev.

On je, navodno, nakon pristupanja organizaciji nastavio borbenu obuku, učestvovao u ratovima, sve do predaje i vraćanja na Kosovo.

„Navedeni optuženi je nakon pristupanja ISIS-u, nastavio fizičku, taktičku i borbenu obuku, aktivno učestvovao u ratovima ISIS-a u različitim gradovima. Potom se predao sirijskim demokratskim snagama, gde je ostao do 17. jula 2021. godine kada je vraćen na Kosovo“, precizira se.

Zbog ovih radnji, S.Ć. je optužen da je izvršio krivično delo „organizovanje i učešće u terorističkoj grupi“, iz člana 143. stav 2 krivičnog kosovskog zakonika.

Bonus video: Zaplena 30 kilograma marihuane

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar