Foto: N1

Niška policija traga za osobama koje su oštetile sportske terene i demolirale svlačionice i toalete u sportskom centru "Rovče" u Nišu, rečeno je Beti.

U tom sportskom kompleksu u zabačenom delu pored niške Tvrđave, u čiju je obnovu 2018. godine uloženo 60 miliona dinara, porazbijana su sva stakla na svlačionicama, odvaljena i zapaljena vrata toaleta, iščupani su kablovi za struju, razbijene table na koševima i na pojedinim mestima je otkinut pod sa sportskih terena.

U policiji su kazali agenciji Beta da je o vandalizmu, otkrivenom u sredu, obavešteno tužilaštvo, a bili su i policajci.

Gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar rekao je agenciji Beta da će šteta biti sanirana, i da „Rovče“ nije jedini sportski teren koji su vandali oštetili.

Kačar je rekao da bi neprekidno obezbeđenje svih terena, bi bio izdatak za gradski budžet od 10 miliona dinara godišnje, koliko košta izgradnja tri nova terena, a kazao je i da je planirano postavljanje video-nadzora, za šta tek treba da se nađe novac.

Tragajući za rešenjem, „razmišljamo da tamo napravimo sadržaje koje bi neki privatnik uzeo u zakup, a zauzvrat bi čuvao ‘Rovče’. Pri tom bi građani i dalje mogli da besplatno koriste sportske terene“, izjavio je Kačar.

Sportski centar „Rovče“ izgradili su niški sportisti tokom 1955. i 1956. godine i u njemu su rse decenijama održavala takmičenja u rukometu, malom fudbalu, košarci, odbojci i atletici.