Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Zbog specifičnosti povreda i lekara određenih specijalnosti koje UKC Niš nema a koje neophodne za dalje lečenje trinaestogodišnjaka iz Pirota koji je povređen u lovu, nakon ponovne celokupne dijagnostike i konzilijarnog sagledavanja timova specijalista niškog UKC, doneta je odluka da se pacijent prebaci na dalje lečenje u UKC Srbije", saopštila je jutros ova zdravstvena ustanova. Dečak je u međuvremenu prebačen za Beograd.

Trinaestogodišnjak je povređen u nedelju na Vlaškim planinama kada ga je pogodio hitac sa sačmom.

Goran Petrović, direktor opšte bolnice u Pirotu potvrdio je da je dete u ovu ustanovu stiglo u teškom stanju.

„Imalo je pet prostrelnih povreda, sanirane su četiri, operacija je trajala oko dva sata. Ostao je problem sa plućima, zato je i poslato u Niš u pratnji anestetičara i anesteziologa poslat u UKC Niš, tamo su sanirane povrede pluća“, kazao je dr Petrović.

Pročitajte još:

Iz niškog UKC saopšteno je da je trinaestogodišnjaku zbog povrede grudnog hirurga u ponedeljak rađena torako drenaža a operativno su sanirane i neurohirurške povrede glave.

Policijska uprava u Pirotu saopštila je da je zbog nesreće u lovu uhapšen D.I. (D.I. (58) iz Pirota zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

„On se sumnjiči da je juče u lovu pucao u divljač a deo sačme je pogodio trinaestogodišnjeg dečaka. Povređeni dečak zbrinut je u UKC Niš. Osumnjičenom je po nalogu OJT u Pirotu određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz kriivčnu prijavu biti priveden tužiocu“, navedeno je u policijskom saopštenju.

BONUS VIDEO: Pala kriminalna grupa iz Sremske Mitrovice, zaplenjeno više od 100 kilograma droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar