Dečak koga je otac slučajno udario kolima u dobrom stanju

Hronika 30. avg. 202110:56
Podeli:
Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Zdravstveno stanje osmogodišnjeg dečaka koga je 2.avgusta u selu Jastrebac kod Vladičinog Hana otac D.D. (32) udario kolima i naneo mu povrede opasne po život, značajno je bolje i on bi već mogao danas da bude otpušten iz bolnice.

„Danas će hematolog obaviti kontrolni pregled dečaka, ako sve bude u redu, on će biti otpušten iz bolnice“, kažu u Kliničkom centru u Nišu, piše Blic.

Kako je „Blic“ pisao, dečak je teško povređen 2.avgusta kada je sa porodicom došao u selo Jastrebac na vašar. Do nesreće je došlo na improvizovanom parkingu kada se sagnuo da veže pertlu iza džipa BMW njegovog oca. Otac je krenuo da parkira vozilo i nije video dečaka koji se sagnuo pa ga je nesrećnim spletom okonosti udario kolima nanevši mu teške povrede opasne po život.

Mališan je odmah transportovan u Niš gde je konstatovan obostrani prelom rebara, obostrana povreda plućne maramice, izliv krvi u grudnom košu, prelom male karlice i povreda glave. Zbog izuzetno teških povreda, dečak je odmah pričključen na respirator.

Lekari Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju su danima bili bitku za dečakov život i na kraju uspeli da se izbore. Mališan je skinut sa mehaničke ventilacije nakon što je njegovo stanje stabilizovano i ošto je počeo samostalno da diše a posle skoro mesec dana se oporavio tako da je pitanje trenutka kada će biti pušten kući.

BONUS video: Saobraćajka u centru Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar