Tinejdžeri koji su sinić povređeni u okolini Prokuplja kada su motorom udarili u putničko vozilo, zadobili su teške telesne povrede.

Kako je saopšteno iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra, dete staro 16 godina je nakon višečasovne operacije na mehaničkoj ventilaciji, ima brojne povrede koje su životno ugrožavajuće zbog čega je zadržan na lečenju na Klinici za anesteziju. Četrnaestogodišnjak je takođe u teškom opštem stanju, takođe je operisan, trenutno stabilnih vitalnih parametara, svestan i komunikativan.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

Do nesreće je došlo sinoć oko 17.25 sati kada su dečaci koji su se nalazili na motoru, krećući se iz pravca Jugovca ka Gornjoj Trnavi, udarili u vozilo „ford fokus“ koje im je dolazilo u susret. Kako se videlo na mestu nesreće, udarac je bio silovit o čemu svedoče velika oštećenja na putničkom vozilu.

Kako smo saznali od rođaka povređenih dečaka koje smo zatekli na licu mesta, oni su išli na sabor u susedno selo.

„Kretali su se iz pravca Jugovca gde jedan od njih živi, u susret im je naišao automobil u kome je bio jedan dečko sa ženom. Udarili su u kola, leteli su 10, 15 metara pre nego što su pali u žbunje kraj puta. Jedan je bio pri svesti, vozač „forda“ mu je kazao da miruje, da će doći Hitna pomoć. Prebačeni su najpre do bolnice u Prokuplju a zatim u Niš“, kazao je ovaj mladić.

Pročitajte još:

Na mesto nesreće došao je i Goran Stojiljković, otac vozača putničkog vozila koji je zabrinuto čekao dok je policija sa njim obavljala razgovor.

„Video sam sinovljev auto, on je stajao sa strane, tu decu je odvezla Hitna pomoć. Daće Bog da budu dobro. Tog dečka iz Jugovca znam, a tog drugog ne poznajem“, rekao je Stojiljković.

Policija je obavila uviđaj, uzrok nesreće se utvrđuje ali sve ukazuje da je tinejdžer koji je upravljao motociklom vozio brzo te da je izgubio kontrolu nad dvotočkašem i prešao na suprotnu stranu kolovoza kojom se kretalo putničko vozilo.

VIDEO: Saobraćajna nesreća na Čukaričkoj padini, automobil završio na krovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar