Foto: M.M./ATAImages

Poznati srpski pevač Darko Lazić izazvao je u sredu, po ko zna koji put, incident u saobraćaju kada se sudario sa kombijem. Saobraćajna nezgoda dogodila se u trenutku kada je Laziću već bila izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u Srbiji, a to što je policajcima pokazao češku vozačku dozvolu neće ga spasiti od sankcija sa kojima bi trebalo da se suoči.

Poznati pevač Darko Lazić izazvao je u sredu, po ko zna koji put, incident u saobraćaju, kada se sudario sa kombijem na auto-putu u blizini Kvantaške pijace u Zemunu. Prema prvim informacijama, do nezgode je došlo kada je Lazić, koji je vozio terenac „BMW X5“ naleteo na kombi „mercedes“ koji je išao ispred nejga. Srećom ovog puta nije bilo povređenih.

„Sve će biti u redu. Evo, da kažem svima… Kriv sam, jer sam udario čoveka otpozadi, nisam vozio brzo. Bila je kolona, velika gužva, ja kod sebe već dugo imam samo češku dozvolu“, rekao je pevač nakon izlaska iz policijske stanice, pa dodao:

„Nikad nisam imao problem zbog češke dozvole. Platiću kaznu sad, jer sam udario čoveka otpozadi, normalno. Kolika će biti kazna, to ćemo tek da vidimo.“

Foto: M.M./ATAImages

Češka vozačka dozvola

Lazić je bio za volanom automobila uprkos tome što mu je (srpska) vozačka dozvola oduzeta, pri čemu mu je izrečena mera zabrane upravljanja motornim vozilom od 24. februara ove godine do 23. februara 2024. Dozvola mu je oduzeta zbog velikog broja kaznanih poena, a pevač koji je poznat po bahatoj, bezobzirnoj i nasilničkoj vožnji, učestovao je u nekoliko saobraćajnih nezgoda.

Pročitajte još:

Kako se u međuvremenu saznalo, Lazić je ovog puta policajcima na uvid dao češku vozačku dozvolu, zbog čega smo pitali stručnjaka da li je ona važeća i da li sa njom ipak može voziti automobil.

„Toj osobi je izrečena mera zabrana upravljanja motornim vozilom na teritoriji Republike Srbije. On može da ima bilo kakvu dozvolu, bilo koje zemlje, ali ga to ne amnestira, jer ta kazna nije vezana za dozvolu, već za vozača“, objašnjava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pitanje koje se nameće jeste kakve će sankcije Lazić pretrpeti zbog poslednjeg u nizu saobraćajnog incidenta koji je izazvao.

„Sud ima dve mogućnosti – da ga kazni novčano ili da mu izrekne kaznu zatvora. Pošto je u pitanju višestruki povratnik, mislim da bi novčana kazna bila loša poruka javnosti“, zaključuje Okanović.

Podsećamo, Darko Lazić je već imao još jednu saobraćajnu nesreću u vreme kada mu je vozačka dozvola uveliko bila oduzeta.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Naime, one je u martu ove godine sleteo sa puta kod Šimanovaca, a situaciju je pokušao da predstavi kao komičnu, fotografišući se nasmejan pored automobila. Takođe, pevača je u aprilu prošle godine uhvatio presretač kako divlja brzinom od 117 kilometara na sat po Beogradu, a pride je bio pozitivan prilikom testiranja na drogu i alkohol.

Javnost u Srbiji još pamti nesreću iz oktobra 2018. godine, kada Lazić umalo nije ubio sebe sletevši sa puta u Brestaču. Automobil se isprevrtao, a Lazić je usled povreda u bolnici proveo više od mesec dana.

Ipak, sud je imao drugačije mišljenje od stručnjaka, pa je Darko Lazić, višestruki povratnik, osuđen na novčanu kaznu od 150.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare