Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će danas presudu Đurđiji Alempijević, vaspitačici iz Zvečanske, optuženoj da je zlostavljala i zapuštala decu, štićenike Centra.

Na današnjem glavnom pretresu predviđeno je da tužilaštvo i odbrana iznesu završne reči, nakon čega će biti objavljena presuda.

Kako se navodi u optužnom predlogu podnetom protiv Alempijevićeve, tužlaštvo je sudu predložilo da je osudi na kaznu zatvora od šest meseci, s tim što se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko vaspitačica ne učini novo krivično delo u naredne dve godine od presude.

Takođe, Prvo osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da optuženoj izrekne meru zabrane vršenja poziva medicinske sestre u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem, vaspitavanjem i odgojom dece u trajanju od pune dve godine.

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Foto:Screenshot

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

Inače, kako je “Blic” ranije objavio, drugostepeni sud odlučujući o žalbi tužilaštva na izdvajanje iz dokaza snimka koji je napravila Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj, na kojem se vidi kako optužena baca mališana u krevet, po drugi put je usvojio navode tužilaštva i vratio postupajućem sudiji u Prvom osnovnom sudu da snimak izvede kao dokaz. Prethodno je osnovni sud doneo odluku da je snimak nezakonit i izdvojio ga iz dokaza.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar