David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock

"Pružila mi je sve što je potrebno, hranila me, zaposlila... Uvek sam joj govorio - da nije bilo nje, ko zna šta bi se dogodilo sa mnom..." Ovim rečima o svojoj sestri govori Felipe Henao, brat Ane Knežević Henao, zbog čijeg nestanka je priveden njen bivši suprug David Knežević iz Beograda. Unesrećeni mladić opisao je za medije u Sjedinjenim Američkim Državama kakav je bio njihov odnos pre nego što je u februaru nestala bez traga u Madridu.

Dok istražitelji ispituju povezanost IT stručnjaka iz Beograda Davida Kneževića sa nestankom njegove bivše supruge Ane Knežević Henao i pokušavaju da utvrde šta se dogodilo sa Amerikankom kolumbijskog porekla nakon što se preselila u Španiju, njen brat Felipe otkrio je nepoznate detalje iz njihovog života. Govorio je o Aninoj ljubavi prema putovanju, životinjama i porodici.

Kada je njen mlađi brat Felipe poželeo da se odseli iz Kolumbije, Ana ga je zaposlila u firmi koju je na Floridi vodila sa svojim suprugom Davidom Kneževićem.

Ana Knežević (40) koja je misteriozno nestala u Madridu i kojoj se 2. februara gubi svaki trag Foto: Društvene mreže

„Obezbedila mi je hranu, smeštaj i mentorstvo“, kazao je Felipe Henao za people.com. Nekoliko godina ranije, Ana je bila velika Filipova podrška kada je odlazio u Englesku kako bi volontirao u radu sa ljudima sa posebnim potrebama.

„Platila mi je avionske karte, kupila mi je laptop koji mi je bio neophodan. Uveravala me je da će to biti jedno odlično iskustvo. I bio je to pravi poziv i jedna od najboljih odluka u mom životu“, opisivao je Felipe.

Objasnio je da je sve što je postigao, postigao upravo zahvaljujući njoj.

„Uvek sam joj govorio – da nije bilo tebe, ko zna šta bi sa mnom bilo“, kazao je Felipe i još jednom istakao da ne gube nadu da će njegova sestra biti pronađena: „Ukoliko je negde tamo, želeo bih da joj kažem da je mi svi volimo, da nam nedostaje, da je podržavamo i da ćemo biti njen glas“.

Podsetimo, Ana Knežević je nestala bez traga 2. februara, iz stana u Madridu u koji se doselila nakon burnog razvoda od Kneževića. Njena prijateljica primetila je nešto neuobičajeno kada su 3. februara sa Aninog broja počele da stižu neobične poruke u kojima ih, na lošem španskom, obaveštava da je na ulici upoznala jednog muškarca sa kojim će provesti izvesno vreme u njegovoj vikendici van Madrida.

Prijateljica je odmah alarmirala policiju, budući da joj se Ana više nije javljala, koja je utvrdila da je kobnog dana Ana ušla u stan u 14.30. Istog dana, oko 21.27, primećen je muškarac kako ulazi u zgradu sa kacigom na glavi koji potom sprejem prska sigurnosnu kameru i trakom lepi bravu ulaznih vrata kako niko ne bi mogao da uđe u zgradu. Oko 22.30 muškarac je primećen kako izlazi iz lifta, držeći u ruci kofer.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Policija je uspela da pronađe marku spreja, pa tako i prodavnicu u kojoj je kupljen, a na snimcima sa sigurnosnih kamera vidi se muškarac koji liči na Kneževića kako kupuje paket sprejeva i dve lepljive trake.

Uz to, policiju je alarmirala i majka jedne Kolumbijke koju je Knežević oktobra 2023. godine upoznao na aplikaciji za upoznavanje. On joj je zatražio da mu prevede nekoliko poruka, a ispostaviće se kasnije da je reč o porukama koje su stizale sa Aninog broja njenim prijateljima.

Takođe, utvrđeno je i da je Knežević u jednoj beogradskoj agenciji iznajmio automobil kojim je prešao više od 7.000 kilometara, na kojima je zatamnio staklo i menjao tablicu. Paralelno sa tim, u Španiji je jedan građanin prijavio da su mu ukradene registarske oznake, a pregledom kamera sa naplatnih stanica oko Madrida, primećen je Knežević u iznajmljenom „pežou“, sa ukradenim tablicama.

Sve ovo bilo je dovoljno da Knežević bude uhapšen na aerodromu u Majamij pod optužbama da je umešan u nasilni nestanak svoje bivše supruge Ane Knežević.

Bonus video: Potraga za telom Danke Ilić u najvećem podzemnom sistemu pećina u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar