Miroslav Mika Aleksić Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Suđenje profesoru glume Miroslavu Aleksiću, koji je optužen za više silovanja i polna uznemiravanja polaznica svoje škole "Stvar srca" zakazano je za danas u Višem sudu u Beogradu.

Očekuje se da bi Aleksić danas trebalo da završi iznošenje odbrane, a prethodno ročište je otkazano zbog zdravstvenih problema optuženog. Jedno ročište je otkazano zbog dojave o bombi u Palati pravde.

Podsetimo, na poslednjem ročištu je pričao o glumici Ivi Ilinčić, jednoj od oštećenih devojaka, te je svoje izlaganje nazvao „Iva Ilinčić, epizoda izgubljena u vremenu“.

Tvrdio je da je Ilinčić često menjala vremena događaja za koje se on tereti, te da je to zapravo delo njenih „iskrivljenih lažnih sećanja“.

Pročitajte još:

On je detaljno osporavao sve navode tužilaštva, tvrdeći da je tužilac dopisivala izjave oštećene Ilinčić.

Sudija Zoran Božović je, kao i na prethodnim ročištima, više puta upozorio Aleksića da se pridržava teme i da bude koncizan, te da ne čita izjave veštaka i oštećene. On je tokom svoje podugačke odbrane neretko vređao žrtve i citirao njihove izjave, podsmevajući se.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

BONUS VIDEO: Odloženo suđenje Miki Aleksiću zbog bolesti sudije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar