Foto: Vesna Lalić

Nakon što je Zagorka Dolovac izjavila u intervjuu, kojim je posle više godina izašla iz medijske ilegale, da su tokom protesta "demonstranti upotrebili silu protiv državnih institucija i policije", kao i to da kritike dela javnosti predstavljaju "političku kampanju protiv javnog tužilaštva", Savo Manojlović je naveo da mu je skandalozno to što je Dolovac sve vreme apsolutno suzdržana u vršenju sopstvenog posla.

Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, ističe da ko časno i pošteno radi svoj posao, nema potrebe da se boji suda javnosti.

„Ono što je meni skandalozno u tom intervjuu jeste da je ona sve ove godine, ne samo tokom aktuelne već i prethodne vlasti, bila apsolutno suzdržana u vršenju sopstvenog posla, kao i u komentarisanju kriminalnih aktivnosti u javnosti. To je bilo i u ovom intervjuu. Ispostavilo se da ona ne može da komentariše Savamalu i Jovanjicu jer je to u nadležnosti nižeg tužilaštva, ne može da komentariše ni Krušik i progon Aleksandra Obradovića. Međutim, može i sigurna je da policijske snage nisu brutalno prebijale demonstrante, iako mi imamo najmanje tri snimka koja o tome svedoče“, naglašava Manojlović.

Savo manojlović, Foto: Ivan Dinić/Nova S

On dodaje da je udruženje na čijem je čelu pokrenulo peticiju vezanu za nasilje nad demonstrantima, te da je prikupljeno preko 10.000 potpisa na platformi „Kreni – promeni“. Manojlović najavljuje da će zahtevati nezavisnu međunarodnu istragu zbog tri situacije brutalnog prebijanja.

„Čini mi se da je poenta intervjua da li ćemo verovati sopstvenim očima ili Zagorki Dolovac“, poručuje Manojlović. Prema njegovom viđenju, vrlo je indikativno da je istovremeno izašao film koji govori o nasilju demonstranata na Studiju B, što je čudna koincidencija neformalnih političkih centara i tužilaštva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare