Ćuta: Imamo posla s plaćenicima i ubicama, njima nije ništa da vas likvidiraju
Foto: Nova S

Poslanik grupe Moramo-Zajedno i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi Majdanpek, za Nova.rs navodi da je sve proteklo korektno.

Jovanović je pozvan na razgovor radi pribavljanja informacija o dešavanjima na planini Starici,odnosno nakon iznošenja informacija da policija „ovih dana privodi građane i upada im u stanove“.

„Na informativnom razgovoru sam bio u svojstvu građanina i pitali su me samo opšta pitanja. Bili su krajnje korektni“, navodi Jovanović, pa dodaje da je tu došlo do obrta situcije.

Pročitajte još:

„Na kraju saslušanja sam ja njima postavio pitanje da li su sinoć trojica mladića privedena na saslušanje i da li su dobili batine, odnosno da li ih je policija tukla? Rekli su mi da ne mogu da mi odgovore na to pitanje“, objašnjava Ćuta.

Kako dodaje, dobio je i informacije da su nakon saslušanja ta tri mladića odvedeni u Hitnu pomoć, nakon čega su prevezeni u Negotin gde se nalaze i ostali kojima je određen pritvor.

„Mi smo sada sa majkom jednog od povređenih mladića Nikole D. otišli u Hitnu pomoć u Majdanpeku kod načelnika Saše Stamenkovića i tražili protokol, odnosno da nam odgovore da li je Nikola sinoć primljen u Hitnoj i zašto? Uznemirena majka pita načelnika da li je njen sin bio u Hitnoj, a on joj hladno odgovara da napiše zahtev za informaciju večeras i da ga preda sutra“, navodi Jovanović i dodaje da je načelnik rekao da ne želi da se meša.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Nakon izjave da je policija u utorak uveče upala u stan aktivistkinje iz Majdanpeka, Irene Barbulović, i to dok je uspavljivala decu, Jovanović sada javno pita Policijsku upravu u Majdanpeku:

„Da li ste tukli aktiviste? Ko to vrši nasilje nad kim?“, navodi Ćuta.

Ekipa portala Nova.rs stupila je u kontakt sa načelnikom Hitne pomoći u Majdanpeku, ali po postavljenom pitanju, gospodin je rekao da ima posla i spustio slušalicu.

***

VIDEO: Ćuta: Idem na saslušanje, neću se pozvati na poslanički imunitet

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar