Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta Foto: Facebook

Saslušanje Boška i Nikole Buhe obavljeno je u Trećem osnovnom tužilaštvu i njima je nakon davanja iskaza određen pritvor do 30 dana, kako ne bi mogli da utiču na svedoke i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo. 

Boško Buha (29) i njegov brat od strica Nikola (27), inače sinovi Ljubiše i Novaka Buhe, koji su uhapšeni u petak zbog sumnje da su od A. S. iz Surčina na silu uzeli novac, saslušani su juče u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni, koji se terete za razbojništvo, delimično su priznali krivicu za ovo delo. 

Inače, Boško i Nikola sumnjiče se da su u petak došli do kuće oštećenog A. S. u Surčinu i pozvali ga da izađe ispred. Ubrzo nakon što je mladić izašao, osumnjičeni su ga napali i udarili tupim predmetom u glavu. A. S. je potom pao na zemlju, a nasilnici su mu tada uzeli 500 evra iz torbice i lična dokumenta koja je imao u njoj.

Braća Buha su se potom vratila do automobila kojim su došli do kuće A. S., a zatim odlučili da napadnutom mladiću vrate 200 evra, uz opomenu da ne sme nikome da ispriča šta se desilo.

Inače,  osumnjičeni Boško je od ranije poznat istražnim organima. Naime, on je januara 2019. dospeo u žižu javnosti nakon što napao policajca van dužnosti zbog svađe u saobraćaju. Incident se dogodio na Obilićevom vencu u Beogradu, a Boško se, navodno, nakon svađe vratio na mesto incidenta i automatskom puškom pretio pomenutom policajcu. Ubrzo nakon incidenta za Čumetovim sinom je raspisana poternica.

Ljubiša Buha Čume Foto: Mup Srbije

Podsetimo,  Boško Buha je sin nekadašnjeg svedoka-saradnika u postupcima protiv „zemunskog klana“ Ljubiše Buhe Čumeta, koji je jula prošle godine izašao iz zatvora u kojem se nalazio od 2015. godine. Čume je 2017. godine osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog sprečavanja i ometanja dokazivanja svojoj supruzi Ivani Buhi u postupku za ukradeni Ferari, ali i prikrivanja i ugrožavanja sigurnosti pripadnika njenog tadašnjeg obezbeđenja Milana Ljubenovića. Sem toga, Buha je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog tužioca Borisa Pavlovića tokom postupka koji se vodio protiv njega.